Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 1., csütörtök

Testvéri fogadtatás

Amikor Vinci a pocakomban volt és megkérdezték Kendétől, hogy várja-e a tesóját, a válasza egyértelműen és határozottan csak ennyi volt: "Hát, persze!"(olyan Kendés hanglejtéssel adta elő)
Ha kérdezték, akkor elmondta, hogy a tesóját Varga Vincinek fogják hívni.
A kórházban Vinci hozott ajándékot Kendének, sőt mikor hazajöttünk itthon is várta egy-két apróság.
Csütörtökön jöttünk haza, délutáni alvásból Anya hozta KEndust is. Aki miután szembesült vele, hogy Vinci mérete nem az elképzelése szerinti kitört a hiszti. Vincivel nem tud focizni, nem tud beszélgetni és hancúrozni sem.
KEndus úgy hisztizett, mint még soha,nem ismertünk rá. Semmi nem volt neki jó, bármit ajánlottunk fel: bicózás, játékváros építés, mesenézés. Végül Zoli elvitte lángosozni és fagyizni, oda sem jókedvűen ment, hanem ordított, egészen addig ,amíg el nem aludt.
Másnapra már csak a hiszti maradt, ordítást mellőzte. Tudom, hogy most nagy "trauma" érte, nem ő van már a középpontban, a figyelmem már nemcsak az övé, a napjaink nem arról szólnak, hogy kivel bandázunk, hova menjünk, mit játszunk. Próbálom az időt(amiből kevesebb van) most is tartalmasan eltölteni vele.
Vannak kritikus napok, de vannak olyan meghitt, idilli délelőttök, délutánok.
Próbálja KEndus magára hívni a figyelmet: például összefirkálta a falat és a kisházat zsírkrétával, akkor kell neki pisilnie, amikor Vinci szopizik. Ő is a nagyágyba akar aludni, ahol Vinci szopizik. Anyatejet kér, kap helyette laktózmenteset(akkor kéri, amikor szoptatok)
Vannak feladatai Vinci körül: ő segít este a kádat behozni a szobába, pelust kivinni. Én énekelek, ő dobol Vincinek(edződik a drágám). Simogatja, szeretgeti(itt még van hova fejlődni), de a jószándék vezérli, soha nem akarta bántani. A bölcsőbe a lábához egy halom játékot behord, "ha Vinci felébred, tudjon mivel játszani". Eddig is sokat dicsértem, most még többet. Erősítjük benne az érzést, hogy Vinci őt választotta testvérének, legyen erre büszke és mennyi mindent megtaníthat majd neki.
Ha az apja felveszi Vincit, akkor rászól, hogy az enyém és adja vissza nekem.

1 megjegyzés: