Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 4., vasárnap

Éjszakák

Anikó kérdezte, hogy hogyan telnek az éjszakáink.
Hát jelentem: rövidek:)
Állítólag vannak olyan csecsemők, akik már 2-3 hetes korukban végigalusszák az éjszakát, de 6 hetesen már tuti, hogy durmolnak, este 9-től reggel 7-ig. Ezt inkább nagyotmondásnak tartom, mint igaznak.
Van olyan anyuka, akinek az "átaludta az éjszakát a gyermekem alatt "azt érti, hogy éjféltől hajnali 3-ig alszik.
Kendus kb. 2 éves kora után kezdte átaludni az éjszakát, 18 hónapos koráig még éjszaka is szopizott, persze ez inkább komfort szopi volt, de nekem kényelmesebbnek tűnt, mint kikelni az ágyból, kimenni a konyhába és kakaót vagy tejet adni.
Vinci felcseréli a nappalt az éjszakával, így tette már pocaklakóként is, sőt Kendus is ilyen volt kb. 3 hónapos koráig.
Haspók
Vinci kb. este 7 után kezdi élni világát.Nézelődik, mosolyog, grimaszol és ha énekelek neki vagy ringatom akkor azt tágra nyílt szemekkel figyeli.
Volt már nehezebb és könnyebb éjszakánk. Nehéz akkor volt, amikor előző nap áfonyát ettem, amit nem díjazott a drágám, ordított, semmi nem volt elég jó. Felébresztettem Zolit, hogy irány az ügyeletes gyógyszertár, hozzon Infacolt és még valamit, amit javasolnak hasfájásra. Az Infacol semmit nem használt, a masszázs is csak rövid ideig. Másnap utánaolvastam, hogy a bogyós gyümölcsök allergiás reakciót, egyes esetekben hasfájást okoznak. Köszi, ha tudtam volna....jó tanulópénz volt.
Fakanál a kézben:)
Könnyebb, amikor 2 óránként ébred, eszik, büfizik, sok esetben repetázik még(min. 100ml eszik egy alkalommal, a rekord 185!), a súlya 2 hetesen 4100gr!Óriás baba, a tokájától nem látszik a nyaka:)
Kendus reggeli ébredése már 5.30-6.00 körül várható. Ennek előnye, hogy ebéd után ha melléfekszem rögtön elalszik, ha nem, akkor hisztizik addig még mellé nem fekszem, kicsit gyömöszöli a könyökhajlatom(már Vincinek is gyömöszöli a könyökét, ami bizarrul hangzik, de Kendusnál abszolút a szeretetmegnyilvánulás egyik formája) és szundít(vele együtt én is), egészen délután 4-ig alszik. Sok esetben úgy kell felébreszteni. Az esti alvás sajnos kitolódott, a meleg miatt és a fürdetés, etetés. vacsi körfolyamat lelassult. Este 21.30-22.00 körül alszik.
Amikor Vinci bulizott, Kendus is felébredt, kakaót kért, sírt. Szerencsére eddig két éjszaka volt ilyen.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm!:-)
    Édesek ezek a pasik!:-)))

    Csenge is nagyon soká aludta át az éjszakát a sok szopi miatt!

    VálaszTörlés
  2. De édesek a gyerekek! :)
    Mi kivételek vagyunk. Noni is felcserélte a nappalt és az éjszakát, de 1-2 hónap alatt rendbe jött, onnantól kezdve átaludta az éjszakát (és nem éjféltől 3ig). :D Persze voltak kivételek, de hol nincs? Kitartás és türelem! :)

    VálaszTörlés