Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 23., péntek

Noémi és Gábor esküvője, hosszú hétvége Harkányban

Bevállaltuk azt, amiről sokan le akartak beszélni: 3 hetes újszülöttel nekivágtunk a 3 órás útnak, melegben. Többször tartottunk pihenőt, szoptattam Vincit az autóban, résnyire lehúztuk az ablakot, nem volt probléma az utazással (sem).

Judit Mama is jött velünk segítségnek. Odaérkeztünk, elfoglaltuk a szállást és megnéztük a Máriagyűdi templomban az ifjú párt
Hangulatos volt a sok fehér lufi
. Kendus kérdezgette a templomban , hol a Noel?Mikor jön vele játszani?ezért jobbnak láttuk, ha templomból kimennek Mamával.
A szertartások alatt is jól viselkedtek a fiúk. Vincinek a csodájára jártak, végigdurmolta a napot(biztos a vidéki gyógylevegő), akkor ébredt, amikor éhes volt , tele lett a pocakja és már aludt is tovább. Végigaludta azt, hogy tűzijáték volt tőle pár méterre, a zenekart(6 főből állt, fergeteges énekessel) és a bulit is.

Kendus a menyasszony
Szép menyasszony
és a koszorúslány ruhájával nem tudott betelni, csak állt és bambult, annyira szépek voltak a lányok! Sokat táncoltunk, KEndus abszolút kezdeményező, két lányt is felkért táncolni, sajnos mindkettő elutasította(a koszorúslány kisebb unszolásra táncolt vele).

Pár év és fordítva lesz! Volt, akinek még bemutatkozott, hiába na, jólnevelt a gyermek:) (persze a lány meg se mukkant).
 Kendus kb. este 22.30-ig bulizott, ez nem jelentette nála azt, hogy másnap tovább alszik, ááá, dehogy.
Finomat ettünk a Tenkes csárdában, ahová hazaút napján ismét visszamentünk. Mindenkinek szívből ajánlom a helyet, finomat ettünk, kedvesek a pincérek, igazi magyar hangulatú hely. Vasárnap szólt a cigányzene, Kendus rögtön felvette a kontaktot a zenészekkel, kaptunk is kívánságra muzsikát:)
 Hasonlóan a margitszigeti új szökőkutas vízjátékhoz, az esküvőn is láttunk egy vízijátékot, a zenei aláfestés és a színek is tökéletes volt!Nekem nagyobb élmény ,mint egy tűzijáték(amikor minden durranásnál tikkelek egyet)
A lagziból éjjel 1.30-kor jöttünk el, akkor már majdnem 24 órája(kevesebb megszakításokkal talpon voltam).
Az étterembe nem vittem a mellszívót, gondoltam minek,Vinci gyakran kérezkedik mellre, nem így tett és teljesen átáztam.

Vasárnap lustálkodtunk, már amennyire a fiúk hagyták, Vinci vasárnap triplán bepótolta a nemalvást. Medencéztünk,  bugyogtattuk a valagunkat, szerencsére rajtunk kivül más nem használta a hotel wellness részlegét.

Tettünk egy kört a harkányi pici vonattal. Ott sem volt tömeg, rajtunk kívül két nyugdíjas pár.Furcsa volt, hogy kisgyerekeseket vagy fiatalokat nem láttunk, a víz inkább a nyugdíjast korosztályt vonzza.

Hazafelé megálltunk a siklósi várnál. A vár alatt egy kiéheztetett  csontbőr kutya kísért minket a pénztárig(hol vannak ilyenkor az állatvédők?), a kutyát nagyon sajnáltuk, Kendus félt tőle, "bozontos "kutyának hívta. Kedd éjszaka álmában kiabált, hogy segítsek neki, mert ott van a bozontos kutya.
A várban főleg a kardok és az ágyú kötötte le a figyelmét. Olvastunk Rákóczinál a szécsényi országgyűlésről is, KEndus a betűkön végighúzza az ujját, mintha olvasná.Egy turista megjegyezte, hogy milyen okos!
A várban 1,5 órát töltöttünk, ezalatt Mama őrizte Vinci álmát(ami nem tartott sokáig, mert 1,5 óra múlva már hangolt a kajára).

Sikerült valamennyit pihennem is, már az is jólesett, hogy nem kellett takarítanom-pakolnom, reggelit-ebédet-vacsit készíteni. Táncoltam, amit már régen tettem. Sokat nevettünk, szuper volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése