Összes oldalmegjelenítés

2013. január 19., szombat

Játékváros

Játékváros
Kendust a duplo/legó teljesen leköti. Általában játékvárost épít vagy falut(Noddy után szabadon), ahol állatket van, autómosó, benzinkút, autószervíz és lakik a városban/faluban egy orvos, tűzoltó, néni is, hogy teljes legyen az összhang.
A városban van egy torony, aminek a tetején emberke ül. Kb. 30 perc alatt épít fel egy komplett települést(teljesen önállóan). A játékváros lakói aztán életre kelnek. A tűzoltós dupló figura Sam szerepét játsza, ma például hallottam, hogy telefonál Sam, mert tűz volt a városban és riadót fújt mindenkinek vagy várja Tom-ot, hogy szálljon le a városba a mentőhelikopterével. Integet a helikopternek, akinek előre elkészíti a leszállópályát. Szerepjátékozik. (Ma olvastam, hogy a szerepjáték általában 3 éves kortól van jelen a gyerekek életében)
Nem rombol, hanem épít, ha jól emlékszem, akkor nem is volt rombolós időszaka, a jengát is szépen felépíti.
A felépített területet érintetlenül kell hagyni, körbekeríti a várost, éjszakára sem lehet elpakolni, ha kijövünk a wc-re akkor szemfülesnek kell lenni, hogy ne essünk el benne.

Ha nem tudunk hóembert építeni kint, mert nincs hozzá elég alapanyag, akkor bent elővehetünk két vattakorongot, filctollat, lapot és kész is a hóember!(Az ötlet Virágtól származik)
Kendus ragasztott, hóembert rajzolt és hópelyheket kreált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése