Összes oldalmegjelenítés

2013. január 8., kedd

Inárcs Bodrogi kúria

Nagy pelyhekben hullott a hó, amikor elindultunk Inárcsra a Bodrogi Kúriába.
Több helyen olvastam róla, nincs tőlünk messze, itt az idő, hogy elmenjünk egy könnyű vacsira, sétálni a kúria környékén.
A pincér kedves, segítőkész, udvarias volt. Mesélt arról, hogyan kezdődött az éíptkezés, hogyan bővültek és miért pont azon a helyen. A hotelt nehezen találtuk meg-sötét volt és szakadt a hó-, egy kis erdei út vezet a hotelhez. Külön kapon kell csengetni, ha be akarunk jutni. M5-s autópálya közelében van. Azt hittük, hogy az épület régebbi kor maradványa, de nem , 2003 körül építették (a megbízó Bodrogi Gyula és fia).
A kúriához kb. 40 hektár föld, erdő tartozik, nordic walking pályát építettek ki,(a járda mellett jó a világítás, este is lehet mennei sétálni) tilos a vadászat, sok a vad,vadlesek vannak kialakítva. Egy mesterséges tavat is csináltak, ahol esküvőket tartanak tavasztól-őszig. A tó köré padokat tettek, hangulatos lehet.
Mi egy könnyű vacsit fogyasztottunk el, amit ettünk: Zoli: szarvashús, sült nudlival, erdei gyümölcsmártással, körtével, almával, én csak egy kis nasira vágytam, somlóit ettem.
A tálalás csodálatos volt, olyan,mint egy költemény és az íze..........nyami, nagyon fincsi!
Az ár: nem volt olcsó. Furának tűnt, hogy a pincértől megkérdeztük, a szervízdíjat tartalmazza-e az ár, azt mondta, hogy igen. A recepción kellett fizetni, ott már nem volt benne a számlába a szervízdíj....
Kendust tisztába kellett tennem. Nem volt pelenkázó:(, egy 4 csillagos helynek erre adnia kellene, ha már etetőszék van, akkor szerezzenek be egy mobil pelenkázóágyat is.
Maradt a hideg mosdó melletti rész. Már rutinos vagyok, de egy kisbabával nem biztos, hogy megkockáztatnám, télvíz idején.




Autók versenyben
                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése