Összes oldalmegjelenítés

2020. december 28., hétfő

Rajzolni tanulunk Agócs Irisz könyvéből

 





Karácsonyi ajándékok egyike Agócs Irisz: Rajzolj egy krumplit című könyve. A családban senki nem tud rajzolni, Zolinak sokkal jobb a kézügyessége, mint nekem: ügyesen csomagol és nálam a rajzolás sajnos megrekedt a pálcika embernél, nála tovább fejlődött, de nem az igazi. Vincének, ha van rajzolós házi feladata, pl: ló mellé egy üres négyzetbe lovat rajzolni, akkor kettőnk közül ő segít ebben Vincinek. Pedig szeretnék szépen rajzolni. Kendének az ábrázolásmódja alakul,könyvből autókat szokott másolni, ha fejből csak úgy, kedvtelésből rajzol, akkor olyan "Bogyó, Babóca-féle" alakok születnek. 
Agócs Irisz illusztrációit ismerjük, amikor olvastam a könyvről rögtön tudtam, hogy kell nekünk. Minden ott kezdődik, hogy rajzolj egy krumplit!Krumplit mindenki tud rajzolni, mert a krumpli bármilyen lehet. Lehet picit szabálytalan, egyik oldalán laposabb, máshol kerekebb("minek bonyolítani a dolgokat?") Ebből indul ki minden, a krumpli az alapja a medvének, lajhárnak, tacsinak, makinak, 
zsiráfnak stb.  Csak ajánlani tudom, a fiúk megrajzolták mind az 58 állatot, az utolsó, hogy rajzold le magad(hú.. a legnehezebb), szeretem könyv!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése