Összes oldalmegjelenítés

2020. december 15., kedd

Advent harmadik vasárnapja

 Olyan gyorsan repülnek a napok, most kezdtük a decembert és már a közepénél járunk. Szombati munkanap miatt rövidebb volt a hétvégénk: a fiúk iskoláiban nem volt tanítás, még online sem, ügyelet sem(egyiket sem bánjuk), ellenben nekem mennem kellett. Csúsztunk az ebéddel, aztán csendes pihenő után próbáltam összekapni a háztartást, este pedig egy karácsonyi filmet kölcsönöztünk: Elfeledett karácsony a címe, svéd, aranyos, rövid.


Vasárnapra maradt a tanulás, Vince számolja a napokat mennyi van még hátra a szünetig. Szegénykém, valamelyik nap nem láttam a krétában a leckét, helyettesítés volt, írtam a tanítónéninek, aki visszaírt, küldte a feladatokat. Na akkor Vince teljesen kiakadt, dobálta a könyveim, ordított, teljesen beleélte magát, hogy nincs lecke. Innen szép győzni, végül úgy ment suliba, hogy minden elkészült. Állítja, hogy a leckét a szünetekben is meg tudja írni, pedig még csak elsős, én ezt gimiben csináltam, akkor is csak ritkán. Utolsó hétre Kendének is lesz egy hittan, matek, angol, környezet, nyelvtan, fogalmazás, szövegértés felmérő. Halmozzuk az élvezeteket.

Vasárnap estére pedig a Scobby D. című filmet kölcsönöztük ki. Milyen jó, hogy olyan korban élünk, amikor egy gombnyomásra az újdonságnak számító filmek a nappalinkba vannak, nem kell videó kölcsönzőbe menni:)Eddig a premierek 600ft.-ba kerültek, most már 890. Nincs mozi és olcsóbb is, más a hangulata. Ilyenkor megengedett az ágyban popcorn-t enni, pisztáciát törni.

Gyújtottunk csillagszórókat, közben énekeltünk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése