Összes oldalmegjelenítés

2020. december 25., péntek

Karácsony

 Vince azt mondta, hogy ő ma nagyon boldog!Annyi mindent kapott, teljesült a kívánsága!Kende örömében sikított, és többször nekikezdték megfejteni a nagy titkot: hogy és mikor jöhetett a Jézuska. Hajnalban ébredtek(5. 30-kor már bontogatták az ajándékot), Kende azt mondta, hogy ő 2 körül ment wc-re, akkor már ott voltak a csomagok, Vince pedig határozottan állítja, hogy látta és hallotta a Jézuskát:) Mióta gyerekeim vannak, azóta várom, készülök és örülök a karácsonynak. Látni a meglepődésüket, jókedvűket, örömüket leírhatatlan boldogság nekem is. Írtak levelet,amit a Mikulás postaládájába bedobtak és onnan a levél eltűnt. Vince az elmúlt napokban elmondta, hogy szeretne egy új hangfalat, mert a régiek tönkre mentek(leejtette és az volt a játék, hogy cipelte A. pontból B.-be, nem rendeltetésszerűen használta), ezt nem kapta meg, minden mást igen. Ma korai vacsora vendégeink is voltak. Zoli ilyenkor azon szokott aggódni, hogy nem lesz elég az étel.....hiába, nem sűrűn mozog a konyhába, nem fogadja el, amit mondok. Ő vesz 6 adag halászlevet, rendel egy csokitortát , két doboz tiramisut és vesz ilyen-olyan húsokat. Kende ma megjegyezte, hogy egész nap főztem, sütöttem. Szeretek főzni, sütni, de nem egész nap. A halászlevek mellé főztem kacsalevest, rántott husik, kolbásszal töltött dagadó, kacsát sütöttem, édeskrumpli, bulgur, francia és zöldsaláta, mellé linzer, kókuszgolyó, diós bejgli, sós-köményes korong, gyümölcskenyér. Bélpoklosak vagyunk, de ennyi nálunk sem fogy el, szerencsére holnap is lesznek vendégeink, biztosan csak melegítés(és mosogatógép pakolás)céljából fogok a konyhában tartózkodni. 

Hiányoznak a testvéreim Szlovákiából, karácsonykor mindig összejövünk.

Az itteni tesóimmal ma jókat röhögtünk, olyan könnycsorgatóan, festéklefolyósan. A végén már a Delta zenekar(most tudtam meg, hogy kik ők, miután egy zenefelismerő játékban eltaláltam a TNT Rendőrnő slágerét) számát hallgattuk(a hangulatunkhoz illett:) Ettünk-ittunk. Játszottunk tic-tac bummot, römit, ajándékoztunk és mindenki hazaért 8-ra.









1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen leírtad, milyen öröm volt látni a fiúkat ajándékbontogatás közben. Átéreztem én is.
    Ha mi együtt vagyunk a testvéremékkel, az is általában röhögésbe, viccelődésbe torkollik. Nálunk ez idén elmarad, de ma találkozunk a szabad ég alatt.

    VálaszTörlés