Összes oldalmegjelenítés

2020. november 25., szerda

Apró örömök

 Kendének sokat mesélek arról, hogy kisgimnazista voltam és mennyi élményem kötődik azokhoz az évekhez és milyen szuper közösség volt a miénk, kamaszkor, érettségi. Általános iskolától egészen az érettségiig Zia volt a padtársam, a mai napig tartjuk a kapcsolatot, barátnők vagyunk. Kende eltervezte, hogy ő is gimnazista lesz. Ehhez mindent megtesz, szorgalmasan , önállóan, noszogatás nélkül tanul. Ma letöltöttem néhány 6. osztályos magyar feladatsort, szerintem a magyar része könnyebben menne neki. Mindennap ránézek a moza naplóra, ma 10 darab(!)ötös fogadott!Van hármasa is-rajzból-no comment!Ha jó jegyek után zsebpénzt kapna, akkor hamar elfogyna az apróm. Az iskolába visz magával olvasnivalót(most az Utolsó Mohikánt olvassa, szünetben, ügyeletben)Kérte, hogy fizessek elő  neki a Hahotára. Annyi  nyomtatott újság szűnik meg mostanában, hát legyen, minden hasonló kérést támogatok:)

Vinci is kezdi kapirgálni a matekot, a 'aha' érzés örömmel tölti el(minket is) Magyarból még mindig keveri a szótagolást a hangokra bontással. Lassan haladunk. 

Gipszből angyalkákat öntöttünk ki, két adventi illatos(fahéjrúd, mandarin,narancs, zöldfűszerek) koszorút készítettünk. Hétvégén gyakoroltuk a pelenkaöltést és Mikulásos poháralátétet is csináltunk. Vasárnap lesz advent első vasárnapja és már csak 10 nap Kende kerek szülinapot ünnepel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése