Összes oldalmegjelenítés

2020. november 7., szombat

Önállóság

 Kettőjük közül Vince az önállóbb, határozottabb. Előfordult, hogy a suliban elhagyta a maszkját, tudta hol és utánament-közben persze nem szólt a tanítónéninek, csak a padtársának és elég nagy a suli, ráadásul, most a vírus miatt a a csoportosulások megelőzése érdekében új szabályok vannak-nem találta, majd elment a portára, hogy vesz magának egyet. Pénze nem volt, de megbeszélte a kedves portás nénivel, hogy másnap rendezi a költségeket:) Azt már csak elbeszélésekből tudom, hogy a padtárs-barát utánament és azt mondta, hogy menjen gyorsan, mert nagy a baj!A. néni őt keresi és mérges!

Még mindig Vince: az iskola logójával ellátott, egyenpólóban tornáznak. Év elején hiánycikk volt, novemberben jelezték, hogy megérkeztek. Vince nem elégedett meg azzal, hogy lezárt borítékban, névvel és összeggel ellátva beküldöm a pénzt az osztályfőnöknek, ő akarta megvenni magának. Azt mondja, semmi gond, tudja, hogy hívják az igazgatónőt, ott kell megvenni, elintézi önállóan. Annyira örült a pólónak, hogy másnap abba akart menni iskolába:)

Kende ma egyedül ment a piacra a tejboltba. Ilyen most fordult elő először, el tudtam volna én is menni, de már egy ideje mondogatja, hogy elmenne egyedül. Ha pl. átmegy a barátjához, akkor a szomszédos utcákban rollereznek a fiúk. Vince féltette, sírt, hogy ne engedjem el egyedül, mégis csak kisgyerek. Egy nagy dobozos tejfölt kértem a lángoshoz. A pénztárcájába tettem a pénzt, megkapta a telefonom(hívhatja apját, ha gond van), az övé pont lemerült. Keretes házak között kell egyenesen menni, egy kis kereszteződésen át, tőlünk 5 perc. A piacon a sorba egy néni beelőzte, ő nem szólt. Az eladó pedig megkérdezte, hogy egyedül érkezett és , hogy a közelben lakik-e. Rendes volt, a dobozra ráírta az árát is(súlyra megy). Gyógytornára is szeretne egyedül átmenni, a sulija szomszédjában van a másik iskola, ahová át kell gyalogolni egy forgalmas kereszteződésen. Szerdán a gyógytesi miatt 3szor fordulunk a másik kerületben. Eddig azt mondtam, hogy legalább hazahozzuk az iskolatáskáját és megöleljük egymást. Második félévben kipróbáljuk Kende verzióját is.

Lassan 10 éves lesz Kende, Vince pedig 7. Büszkék vagyunk rájuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése