Összes oldalmegjelenítés

2020. július 2., csütörtök

Lackfi János: Jóság néni csokija

Bírom Lackfi humorát, életigenlését, írásait. Legutóbb a fiúkkal közösen voltunk könyvesboltban és valamelyikük odahozta megmutatni Lackfi gyerekkönyvét(2019-ben jelent meg) Az illusztrációt Bertóthy Ágnes készítette, aki jellemzően digitálisan készíti el a rajzait. Magyarországi Református Egyház adta ki. A történetek akár rólunk is szólhatnának, tudunk velük azonosulni, mindnek van bibliai vonulata és a tanulság gyereknyelven megfogalmazva. Az egész könyv, inkább füzetecske 83 oldal, nagy betűmérettel, sok képel. Kende szereti, ha én olvasok fel, mint ők. Egyezséget szoktunk kötni, amennyit ő olvas és annak a dupláját fogom.
Fejezet címek: Jóség néni csokija, Hűségkapcsoló, Türelem legót terem, Békesség aprósütivel, Szeretet hagyma nélkül, A térdfájás öröme, Szelídség avagy mindennek van határa, Nem minden segítség, segítség.
Részlet a könyvből: "A lekvárfőzés  a legjobb fajta segítés. Rettentő sok epret vesz anya. Mind együtt mossuk és tépdessük a csumáját és könyékig pirosak vagyunk és beszélgetünk. Apa, anya, nagyi, hugi, én, Nagyi meséli a régi eperbefőzéseket. Apa meg Anya is mesél a régi dolgokról. A hugi is mesél, hogy amikor ő zsiráf volt, ötszázháromszor ennyi epret főztek be. Meleg van, együtt vagyunk eszünk és pucoljuk a rengeteg epret és nem is annyira fárasztó."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése