Összes oldalmegjelenítés

2020. július 15., szerda

Jeli arborétum

Szeretem a növényeket, virágokat. Gyerekként nem érdekeltek, mióta kertes házban lakunk és gyerekeink vannak, azóta kiemelten fontos a minket körülvevő szép környezet. Örülnék egy almafának(is), Zoli szerint nincs helyünk. Az egyik szomszéd jegyezte meg, hogy nálunk még a betonból is gyümölcs/virág nő?!Ahová lehetett én ültettem: málna, ribizli, eper, szeder, cseresznye, meggy, barack. A kerületben és környékén híresen jó a föld(a közelben a Kertészeti Egyetem tangazdasága, bolgár kertészek műveltek erre földet és olvastam Bálint gazda életrajzi könyvét, ő is dolgozott a déli végen)
Régóta szemeztem kirándulóhelyként a Jeli Varázskerttel, arborétummal, csak a távolság....most gombhoz kerestük a kabátot. Így mentünk el nyaralni Bükfürdőre és lett az egyik célpont az arborétum. Másodikként érkeztünk aznap, kifelé jövet egy erdésztől hallottuk, hogy a vírus rájuk is milyen nehéz helyzetet mért, mennyire kevés a látogató, ennél már csak a fürdőben volt rosszabb a helyzet.
Az arborétum gyönyörű!Nagy rhododendron rajongó vagyok. A legszebb, amiben valaha is jártunk(Szarvas, Vácrátót, Buda), rendezett padok vannak a fáradt turistáknak, nyílt a tavirózsa, és azok az illatok...Gyerekeket a lombkorona sétánnyal csalogattam el, felmentünk, de a csúszda le volt zárva. Zoli megjegyezte, hogy 90fokban lehet csúszni, ránézésre veszélyes, szerencsénkre le volt zárva. Felügyelő mellett lehetett volna használni, de az nem volt ott. Felmentünk a kilátóba, ami viszonylag új. Az arborétum területén pottyantós wc vannak, fiúknak az is nagy szám volt:)
Jöjjenek a képek:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése