Összes oldalmegjelenítés

2020. július 17., péntek

Fürdőzés Bükfürdőn

Március közepétől azt vallottuk, hogy idén nem megyünk strandolni. Gyerekek kívánsága teljesült azzal, hogy Bükfürdőn nem hagytuk ki a strandot, engem nem hoz lázba a csúszdázás, élménymedencézés, de csak apró porszem vagyok a gépezetben:)Győzött a többség:)
Nyitás után nem sokkal már ott voltunk, azt terveztük, hogy délben kijövünk ebédelni(a fürdő menüs árait látva és a gyerekek fáradsága miatt), a karszalaggal csak egyszer lehet belépni,ezért késő délutánig maradtunk.
Gyönyörű napsütéses időben érkeztünk, az előrejelzés délutántól írt szelet. záport és most igazuk is lett.
Amikor feltámadt a szél, fogtuk a táskáinkat, törölközőket és bementünk a fedett részre.
A legnagyobb döbbenet az volt, hogy alig voltak a fürdőben(kettesben, hármasban is jártunk már ott és nagyon tetszett, mindig sokan voltak), sokkal több emberre számítottunk.
Lengyel, szlovák, cseh, osztrák, német rendszámú autókat láttunk a településen.
Egy helyi mondta, hogy 30% a turista, abból 10% a magyar , mindez főszezonban. Nagyon sajnálom azokat, akik a turistákból élnek, nehéz nekik és nehéz lesz ebből az állapotból talpra állni. Sok a kiadó apartman, szállodák várják a turistákat.Nagy a baj.
Rendszeresen takarították, víz hőmérsékletét figyelték, ügyeltek a tisztaságra.
A fürdő kinti és benti részét is korosztályokra osztották fel, képek igazítottak útba.
Kijelölték a nyugdíjasok részét(senior), gyerekes családok, fiatalok is külön placcot kaptak. Ez is tetszett és még annyi minden:benti játszószoba, magas, árnyas fák, forgó medence, "bugyogó", kinti vizes játszótér. Kende azóta emlegeti a csúszdázásokat, bátran végigment az összesen, kivéve a hagymán(Vince paprikának hívta), Vince félt, egyszer a családi medencén ment az Apjával.
Körbesétáltuk a parkos területet, az árokban forrt a meleg gyógyvíz. Egy dolgot sajnáltam: Zoli jár fizioterápiára a gyulladt sarka miatt, fel kellett volna íratni neki kezeléseket. Amikor keresztül mentünk a gyógyvizes részlegen, akkor a fiúk pfújogtak, hogy milyen büdös van és undorító a víz színe(elméletük szerint belepisilnek az öregek, azért olyan színű...)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése