Összes oldalmegjelenítés

2020. május 22., péntek

Cseresznyefa

Kende születése után ültette Zoli azt a cseresznyefát, ami a szobája mellett van. Abban nem értünk egyet, hogy milyen fát és hova ültessen, de aztán mindig engedek. Szerintem túl közel van a szobához és majd a gyökere felnyomja a követ, rálóg a tetőre, féltem a cserepeket. Ami pozitív, hogy meleg nyári időben valóban árnyékot ad, lehet hűsölni alatta. Szeretjük a gyümölcsét, de kell permetezni. Piszkol, a gyümölcs érése előtt naponta 5-ször sepregetni kell, mert hullik, dolgoznak a madarak. Második fázisban szedjük a gyümölcsöt és feldolgozom, harmadik fázisban a rohadt gyümiket szedem össze. Egyébként gyönyörű a virágzása.

4 megjegyzés:

  1. Imádom a cseresznyét! :)

    Nálunk egy hatalmas mogyorófa van, azzal háromszor cumizunk, mert kora tavasszal virágzik, mindenhol gilisztaszerű fürtök...aztán kora ősszel érik a mogyoró, szedni, törni, szárítani, potyog, kb mindenhová, stb..majd november táján eldobja az összes levelét és lehet talicskával szedni. :) :) ha nem akarunk benne térdig járni. :)
    de azért szeretjük. :) Popianyu

    VálaszTörlés
  2. Mi is ültettünk egy almafát kb. 3 éve. Eléggé szűkösek a lehetőségeink a közös udvar miatt, ezért hosszasan fontolgattuk, hova tegyük... Aztán meghoztuk a döntést, és utána jöttünk rá, hogy a UPC kábelt fogja veszélyeztetni, ha megnő. Viszont gyakorlatilag semmit nem nőtt az évek alatt, így lehet, hogy soha nem éri el a kábelt. :D

    VálaszTörlés
  3. Teide: Termést ad?
    Zoli platánfát is ültetett a ház elé:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, már kétszer termett, nagyon pici, de ehető almákat. :-)

    VálaszTörlés