Itt az eperszezon és mi nagyon szeretjük mindenben: öntetnek, szörpnek, dzsemnek, sütikbe és csak úgy magában is. Zoli megcukrozza, mindig, ahogy régen Mamám is. A gyerekeknek azt tanítom, hogy ami önmagában édes, azt ne cukrozzuk még. Zoli nem hitte el, hogy mennyibe kerül az eper kilója, ha ő vásárol csak olyan dolgokat vesz, ami a foga alá való, elsősorban édességeket:)Piacra is én járok. Azt mondta, hogy vesz ő "néhány száz forintért epret..."kiment a Nagybani piacra és egy láda(5kg)epret hozott 10.ezer forintért. Lekvárt már nem tudtam belőle főzni, vittünk Erikának egy adagot, készítettem túrós nudlit eperszósszal, eperkrém levest, epres kuglófot. Megunhatatlan.
Spárga szezon is van....mindenki szereti nálunk:)
Mióta tart a karantén csütörtök, szombat reggel a piacnapom.
1. Hétfő: bableves+túrós nudli eperszósszal
2. Kedd: bableves(kuktában főzöm)+epres kuglóf
3. Szerda: paradicsom leves+carbonara spagetti
4. Csütörtök: eperleves+ sült pulyka, párolt rizs
5. Péntek: Rakott krumpli
6. Szombat: Grilleztünk+ görög saláta
7. Vasárnap: Rántott hús, tesis krumpli+ saláta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése