Összes oldalmegjelenítés

2019. szeptember 3., kedd

Szeptember első napja

Megkérdezték Kendétől, hogy milyen volt az első napja az iskolában.
Válasz: Rossz!
Az, hogy miért volt rossz, arra már nem válaszolt.
Közben meg azt éreztük, hogy be nem áll a szája, tele van élményekkel. Mise után osztályfőnöki órákat tartott Béla bácsi és Zoli ment érte. Az ebéd nem ízlett neki, amiben gomba van, hozzá nem nyúl, ő csak büdös gombás kajának hívja. Hármasban ebédeltünk a Kikában, ott bezzeg egy nagy menüt benyomott!
Változásokkal kezdte a harmadik osztályt. Angolt csoportbontásban tanulják, ő a régi tanárnál maradt, de a beszámolójából nem derült ki, hogy erősebb vagy gyengébb csoport(mindenesetre dicséretes ötösével gondolom, hogy a jobb csoport tagja lesz, a tanárnőt többen kritizálják a szülők körében.....pedig általános iskolai angol tanár is ritka, mint a fehér holló)
Új tesi tanárt kaptak, férfi, felsőben tanít. Kende lelkesen állt a cseréhez. Elment az egyik osztálytársuk, aki miatt még az igazgató fogadóórájára is bementünk Zolival, pedig nem szokásunk "berohangálni", de súlyosan bántotta Kendét, terrorizálta a többieket és egy-két tanárt is.
Állítja, hogy a nyári vakáció füzet elkészítése nem volt kötelező:)Mindenesetre holnap beviszi és bemutatja. Legalább tízszer elmondta, hogy kapott egy képes atlaszt és tanulni fog az Árpád-házi királyokról.
Írás, fogalmazás, olvasás füzetben javító sorokat kell zölddel rajzolni(csak nekem szembetűnő, amikor a helytelen szót újra leírja rosszul), alulról a negyedik sort. Hát kb. öt füzet után jöttem rá, hogy nem vízszintesen kell, mint a szótárt füzet. 3 éve ezt csinálom, de nem esett le rögtön a tantusz, ez is azt mutatja, hogy elfáradtam.
Gyógytesiről, gyógyúszásról még semmi hír. Tavaly a második félévben elmaradtak az órák, mert a tanárnőt műtötték és sokáig lábadozott.
Vincének hétfő reggelre hőemelkedése lett, délután, amikor mentem érte már virgonckodott. Folyik az orra, pedig csak most kezdtük az évet..

1 megjegyzés:

  1. De aranyos Kende :) , hasonlít Tomára, a suli úgymond nem jó, de ugyanakkor csak mondja-mondja mi volt az iskolában, mondjuk az is igaz, hogy főleg a barátos-focis és hasonló dolgokra koncentrálva :) ...
    Vincének jobbulást kívánok, hihetetlen, hogy amint elkezdődik az intézményes élet, szinte jönnek a betegségek is :) , de azért remélem Vincénél ez nem rosszabbodik!

    VálaszTörlés