Összes oldalmegjelenítés

2019. szeptember 28., szombat

Egy harmadikos egyéb elfoglaltságai

Huss ....és már el is repült egy hónap a suliból. Mindjárt itt a karácsony!
Soha nem voltam híve annak, hogy minél több szakköre, edzésre, előkészítőkre hordjam a gyereket. Hová lesz akkor a gyerekkor?A pihenés?A bambulás?Na meg a szórakozás.
Mégis úgy alakult, hogy az öt hétköznap délutánból ötre adódott valami, gyorsan vissza kellett venni, mert látványosan elfáradt Kende. Este a fürdéskor már mindenen sírt, de elég volt csak ránézni. Sápadt, zsákos szemek, dekoncentrált. Reggel a szokásos 6-os ébredés nem jelent problémát. Ráadásul az egyik volt ovistárs szüleivel osztjuk, hogy melyik héten ki viszi a gyerekeket iskolába. Felesleges két autót beindítani két gyerekért. Előfordult, hogy délután is ketten/hárman/négyen jönnek velem haza.
Hétfőn gyógyúszás, kedden foci, szerdán gyógytesi, csütörtök szabad(itt is focizni szeretett volna), péntek ping-pong. Csak a foci van a suliban, szerencse, hogy részmunkaidőben dolgozom és Zoli is besegít. A gyógyúszás és a torna (házi feladataink is vannak, amit többé-kevésbé abszolválunk is)elengedhetetlen a hanyag tartása és a befelé dőlő bokái miatt. Az utóbbin 6 után végez, 8kor ágyban vannak és el is alszanak(előbb az iskolás), ezeken a napokon csak a bepakolásra jut idő és energia. Örülnék és kedve is lenne a zenetanuláshoz, de sehogy sem fér bele az életünkbe.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tudom milyen ez! Toma a mostani két focitól is nagyon kifárad, pedig még péntekre lenne egy futása is, azt még indig latolgatjuk, meglátjuk... És ugyanúgy én sem szeretem a zsúfolt időbeosztást egy gyereknél, mi mindig az úszással járunk így, hogy lemarad - egyébként Toma is kedvet érezne a zenéhez is, de az szóba sem jöhet - pedig jó lenne kétszer menni egy héten, de az elképzelhetetlen, sajnos...

    VálaszTörlés
  2. Hogy megragadjam a lényeget, bárcsak az enyémek akár kilenckor aludnának este!!! Ilyen idős korában Réka is művelt ezer mindent, felsőre kb letisztul, mi érdekli komolyabban, mire szán időt. A zene önmagában is sok, hisz csak a tanórák legalább 3 óra plusz gyakorlás...

    VálaszTörlés