Összes oldalmegjelenítés

2019. szeptember 27., péntek

Autómentes nap

Autósok vagyunk, mindenhová autóval megyünk. Könnyebb, gyorsabb, kényelmesebb és megkockáztatom, hogy olcsóbb is. 3 kerületbe járunk minden reggel és délután(ovi+suli+munkahely). Ezt tömegközlekedéssel kivitelezni nehéz, többször átszállást igényel és hajnalok hajnalán kellene indulni. Zoli a belvárosba is autóval megy, neki az autó munkaeszköz is. A legkisebb helyekre is profin beparkol, centizget jobbról-balról. Na, nekem ez nem megy. Ha a belvárosba megyek, akkor a kerület központjába leteszem az autót és onnan buszozok a Borárosra(15 perc kb. a menetidő)vagy lehet a Határ úttól is befelé menni, de a metrófelújítás miatt, azt a részt mostanában hanyagolom. A belvárosi parkolási árakról ne beszéljünk. A héten egy előadásra mentem a Nemzeti Múzeumba, 4 vonaljegyre volt szükségem, komolyan elgondolkoztam, hogy majdnem egy taxi ára. A buszon bűzlött egy férfi a közelemben..
Szabadidőnkben szívesen biciklizünk, de nem járunk vele suliba, néha oviba. Évek óta szeptember 22 környékén lezárják az Andrássy utat és átadják a gyalogosoknak, bicikliseknek. Kendét a környékre vittük a barátjához, addig mi Vincével elmentünk egyet sétálni az Andrássyra.

Tömegnyomor, az érdekes játékoknál hosszú sor. Annyira hömpölygött az emberáradat, hogy elképzelhetetlennek tűnt, hogy ott Vince biciklizzen(folyamatosan dudálhatott volna), meghallgattunk néhány dalt Király Viktortól(fantasztikus hangja van és olyan amerikai sztár benyomását keltette), majd hazajöttünk.
Itthon-vagyis a mi kerületünkben is előző nap ingyenes koncertet adott. Az autómentes nap alkalmából segwayt, elektromos autókat lehetett kipróbálni, kevesebb érdeklődött vonzott a kerületi megmozdulás, pedig még az Iszkiri együttes is fellépett(szeretjük őket)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése