Összes oldalmegjelenítés

2017. július 20., csütörtök

Ilyen ő 4 évesen

Erős akaratú: nála állandósult a dackorszak. Ha valamit akar, azt nagyon-nagyon akarja, akkor is, ha a felnőtt ellentmond. Ma legalább háromszor elmondtam, hogy a poros szandáljába ne jöjjön már be a konyhába vagy nem eszünk az ágyban. Titokba beviszi az ételt, igaz, ha rászólok, akkor a leeső morzsák alá teszi a tenyerét.
Szereti a pocakját, szénhidrát, hamburger, fagyi, pizza,tésztafélék, vajkenyér(ahogy mondja) jöhet bármikor. Oké, előbb kóstold meg a paradicsomlevest és utána mond azt, hogy pfúj. Nem, az esélyt sem adja meg a levesnek, max. húsleves, bográcsgulyás. Gőzerővel készülünk a nyaralásra. Beszélgettünk arról, hogy mit kell magunkkal vinni. Erre ő: vigyük a hűtőt!:)

Uralkodó típus. Együtt fürdenek a fiúk-talán már nem sokáig-mert Vinci vagy belepisil a vizbe vagy hideg vízzel leönti Kendét, megy a balhé.
Úgy tud bújni....puszilni, ölelni, hogy elolvadok tőle. Mosolygós, barátságos, közvetlen, vidám.
Játékok közül előkerült a legó. Autómosót és szervizt építünk, társasjátékok nem kötik le. Ő is szívesen rajzol, kézműveskedik és már egy ideje mindig a Barci sorozatból kéri az esti mesét(vagy az "orvosost" vagy a "hajó építőset", átkölteni, sűríteni a sztorit nem lehet, rögtön észreveszi:)
Nagyon ügyes a keze, szerel, autót mos, "vezet".  Múlt héten azt játszotta, hogy a benti mérleghintát szétszedte és rányomta a folyékony szappant, erre ment a frissen felhúzott ágynemű. Így nézett ki az általa létrehozott autómosó. Nem díjaztam.
Születésnapjára kapott pedálos bicót. Gondoltam, hogy nem lesz sokáig rajta a pótkerék, nem vagyok híve, kb. 1 hét után mondtam, hogy leveszem. Bejöttem a házba valamiért, mire kimentem, ő hibátlanul leszerelte mindkettőt. Szerszámot az Apja műhelyéből hozott. Decathlonban vettük, nehéz maga a bicó és nincs hely a seprűnyélnek a tanulóidőszakhoz, rossz a kialakítása, persze ez már itthon tűnt fel. A tekerésbe gyorsan és ügyesen belejött, nagy lejtőnél még előfordul, hogy bepánikol és a lábával fékez.

A laptopon mese helyett zenét kér. Táncol rá, énekel. Az autóban a "Pam-pamot"hallgatná örökké, ez a "Multimilliomos jazzdobos" és a Pa-dö-dö "Itt a nyár"slágerét. Halász Judit, Alma együttes , Bíró Eszter már lejárt lemez.
Tévémesék közül csak a Mancs őrjáratot nézi. Kutyamániás. A közelünkben lévő parkban játszottunk, egy lány ott játszott a kutyájával, ők egy perc alatt ott voltak mellette és dobták neki az ágat, simogatták, futottak vele. Bambinak hívták a kutyust, azóta hallgatom, hogy mikor lesz nekünk kutyánk.
Minden csín ellenére nagyon szereti a tesóját, becézgeti is: tesókám:)
Önálló, szépen rendezi a dolgait, terít, öltözik, mosakszik, napi program lett a locsolás.
A fogmosó poharat újabban lefordítja, mint az oviban az udvaron a vizes poharat, csak nálunk marad a pohárba víz és úszik a fürdő:)
Nem unatkozunk mellette, színt visz az életünkbe:)

3 megjegyzés:

  1. Csoda kis 4 éves az biztos, jó velük az élet :) !
    Hová és mikor mentek nyaralni?

    VálaszTörlés
  2. Cserkeszőlőre megyünk jövő héten, lesz aug. első hetében Siófok néhány napra, még a suli/ovi kezdés előtt pedig Zemplén(Sárospatak, Regéc, Boldogkőváralja)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó kis helyek és programok! Biztos nagyon jól fogjátok érezni magatokat :) !!!

      Törlés