Összes oldalmegjelenítés

2017. július 15., szombat

Fluktuáció

Még egy hét van hátra az oviból, aztán VAKÁCIÓ!Csoportjukat nem vonták össze, néhány gyerek kivételével teljes a létszám,  angol foglalkozásokat tartanak. A héten az ízeket tanulták, Kende kérte, hogy soroljak angolul ételeket, zöldségeket, gyümiket és ő rávágja az ízét(leggyakrabban a sweet és a salty jött elő), Vinci szekrényében délután mindig találok kézműves terméket. Aranyos jégkrémet készítettek papírból, wc papír gurigából békát , sőt még sárkányt,amit tudunk eregetni.
Kende szeptembertől sulis, Vinci aug. 29.-én megy legközelebb. Ebben az évben gyakran cserélődtek az oviban az óvónők. Láthatólag Vincit nem viselte meg, hogy nagyjából 2 személyen kívül mindenki lecserélődött körülötte, jól veszi az akadályokat, közvetlen, nyitott, mindenkivel barátságos. Más csoportokhoz is átmegy az udvaron, ismerik és szeretik(volt, aki kérte, hogy kerüljön át hozzá, mert annyira jófej fiam van, olyan cukorpofa:)
Biztonságot jelentett neki, hogy ott van a bátyja, azt láttam, hogy inkább külön játszanak, mással barátkoznak.
Erős hivatástudat , gyerekszeretet kell ehhez a szakmához. Pénteken egy közeli ismerőstől megtudtam, hogy felmondott I. néni, akit a fiúk imádnak. Az első pillanattól kezdve, Vinci rögtön rávágta, hogy a csoportban neki I. néni a barátja. I. néni vitte őt a mosókonyhába, kitolhatta az étkező kocsit, segítő kezeire rögtön felfigyeltek. Minden külső és belső programon I. néni mellett ült Vinci, kereste a társaságát. I. néni kezét fogta a ballagáson, I. nénivel barkácsolt karácsonykor.
Több ő, mint egyszerű dadus. Szép időben fürdenek az udvaron a gyerekek. I. néni mosta a gyerekek törölközőjét, fürdőgatyájukat, facsarta a gyümölcslevet nekik. Juniálison az egész ovira sütötte a palacsintát, ízesítette, árulta. Rengeteget dolgozott, munkaidőn túl is és a fizetésük a béka valaga alatt.
Összegezve: elment egy angol óvónéni, három magyar óvónéni, egy dadus szeptembertől-júliusig tartó időszakban a csoportjukból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése