Összes oldalmegjelenítés

2015. július 4., szombat

Piknik az ovisokkal

A kacsa csoportból jó páran összejöttünk piknikezni, dumálni, évet zárni a közeli játszótéren. Jó, hogy ilyen  összetartó, lelkes közösség alakult ki a két év alatt. Szeptemberben a gyerekek nagy része más csoportban, helyen folytatja az ovis pályafutását.
Mi lakunk a legközelebb a találkozóhelyhez, mi is értünk oda legelőbb(és jöttünk haza elsőként)Sokan nem is ismerik(szinte soha nincs senki), azt hiszik, hogy a mellette lévő iskolához/szakszolgálathoz tartozik és külsősök nem használhatják.
Sütit sütni nem volt energiám, kölesgolyót és barackot tettünk be a közösbe. A kölesgolyó láttán az egyik apuka megkérdezte, hogy ez pontosan mi is?A gyerkőcök rögtön lecsaptak rá, az utolsó morzsáig elfogyott.
Kendus már délelőtt lázasan készült a piknikre(milyen játékot vigyünk, melyik sapkáját veszi fel, mit vigyünk inni), Vinci sem maradt ki a jóból, jött velünk. Zoli húzta a száját, ő inkább a délutáni szunyókálást választotta volna(ha hagytuk volna), végül eljött és alig bírta a Vini által diktált tempót tartani. Vinci egy szempillantás alatt a legmagasabb mászóka tetejére egyedül felmászik!A csúszdához egy "mozgó fahíd"(nem tudom mi a neve, fadeszkák foghíjasan láncokkal rögzítve)vezet, itt kell Vincinek segíteni, még nem olyan hosszú a keze, hogy két oldalt tudjon kapaszkodni.
Vakmerő, bátor. Nagyon ügyes a mozgása!
Kendus inkább a csoportos hintázásba, dagonyázásba vett részt.
Néhány csoporttársa a "hídról"ugrott le, ő nem próbálkozott ilyenekkel, megfontoltabb fajta.
A játszótéren volt egy hármasiker testvérpár(mind lány), soha nem láttam még ilyet: egyszerre hiányoztak elől a fogaik. Cukik voltak: rögtön karon fogták Vinit és babusgatták, csúsztak vele, hintáztatták, az én kishercegem meg élvezi ha lányok fogják közre:)
Ezen a játszótéren van csap, beindult a dagonyázás is. Vinci mezítláb jött az utcasarokig, mert vastagon állt a szandiján, zokniján a sár. 18.15 körül léptünk le, akkora már a fiúk játéka kezdett eldurvulni(Kende teljesen elhatárolódott ettől): kavicsokat dobáltak, sárgolyóval céloztak.
Kendus barátja D. nem tudott eljönni(aznap ünnepelték a névnapját), nem volt 'elveszett', de sokszor játszott velem, Vincivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése