Összes oldalmegjelenítés

2015. július 27., hétfő

Hollókőn

Hollókőre évente egyszer elmegyünk. Nincs messze és mindig tud újat mutatni.  Húsvétkor és pünkösdkor lépni nem lehet a tömegbe, más alkalmakkor élvezhetőek a programok.Vinci a vasárnapi kirándulást kapta szülinapi élményajándékba, előtte Dédinél megettük a finom lúdláb tortáját
, itt volt Dalma és Laci is.
Akárhányszor megyünk az ófaluba első dolgunk beülni a Muskátli vendéglőbe.
Magyaros ételek, igényes környezet, normális árak , kedves személyzet jellemzi, itt a vendég tényleg vendégnek érzi magát. Bőséges adagot adnak, maradékból ebédeltünk másnap. Hétvégente élőzenével várják a vendégeket.
Most ismerősök húzták a talpalávalót. Vincinek külön többször odajött a hegedűs muzsikálni, Vini közben még enni is elfelejtett, annyira ámulatba esett:)
Aztán eljött az a pont, hogy felállt az asztaltól, odament ahhoz a hegedűtokhoz, amibe a borravalót gyűjti a zenekar és összeszedte benne a pénzt, vitte az apjának:)
Hollókő ebben az évben 2 milliárd forint támogatást kapott(ami rengeteg pénz),
látványos fejlesztések, építkezések zajlottak/zajlanak.
Megújult a vár (is)
Új aszfalt van, új a köves út, program "házakat"építettek. Még soha nem láttam, hogy a csatornafedőn is szerepel Hollókő neve és egy táncos pár.
Jártunk fazekasnál(régi vágyunk, hogy a konyhába hollókői fazekas által készített termékek legyenek), baba múzeumba, szatócsboltba.
Szerelem volt első látásra az új fali kulcstartónkkal.
A vár alatt fut egy tanösvény. 10 állomás van kialakítva, állomásonként a helyi, őshonos növényekkel, állatokkal,(láttunk szarvasbogarat és fekete harkályt is) rovarokkal ismerkedhet meg a turista. Három szuper fajátszótér van a domb oldalában,
rajtunk kívül senki nem volt az erdőben, miénk volt az egész.
Nincsenek nagy szintkülönbségek, gyerekkel simán vállalható a túra.
 Sajnos rengeteg a szúnyog, méhecske, bögöly és társaik. Egy fertőzött szúnyog jól összecsípkedte Vinit(mai délelőttünket a helyi gyerekorvosnál töltöttük, a kis Jumurdzsákom feldagadt arccal ébredt)
Az erdőben már éreztem az ősz illatát...

1 megjegyzés: