Összes oldalmegjelenítés

2015. július 5., vasárnap

Vukos játszótér

Annyiszor indultunk a Vukos játszótérre...valahogy soha nem értünk oda. Még néhány napot itthon töltünk, beütemeztem a játszótér tesztelését is a nagy felújítás előtt. Zoli nem volt itthon, Roni csatlakozott hozzánk  erősítésként a Móriczon. Ketten szaladnak kétfelé, két vakmerő gyerek mellé kell a két felnőtt felügyelő.

Központba letettem a kocsit, onnan buszoztunk, villamosoztunk, buszoztunk. Jó kis BKK-s túrát tettünk. Több időt töltöttünk tömegközlekedési eszközökön, mint a játszótéren. Még odafele bulinak tűnt az utazás: Vinci szemezgetett  csinos lányokkal, feszített a 23-on,
Kendus nézelődött,
örömmel vette át a lyukasztás feladatát. Hazafele elfáradtak, Vincinél olyannyira elszakadt a cérna, hogy úgy döntöttem két megállóval előbb szállunk le(hazafelé számoltam a megállókat és annyira de annyira vártam a kanyart a Soroksári út végén). Meghúzta az előttünk ülő nő haját, a fickóba belerúgott, közben szaladgálni akart, földhöz vágta magát. Minden szempár ránk szegeződött. Közben Kendus éhes lett, elkezdte a maradék mekis kaját megenni, ment a ruhájára, az ülésre, földre. Kész kihívás, leizzadtam hazafelé. Ennyit a kalandos utazásunkról.
(A neten rosszul írták : nem a 28-as, hanem a 27-es busszal kell a Búsuló Juhász étteremig menni)

A játszótér nekem is nagyon bejött. Hiába volt kánikula, ott valahogy nem éreztem annyira a hőséget. Több árnyas rész van, óriási fákkal, csappal. Nagyobb gyerekekre is gondoltak a tervezők: függőhinta, sakktábla, függőhíd. Piciknek homokozó.
Fiúknak leginkább a "barlangos"rész tetszett, több oldalról be lehet menni és több kijárata van. Dargay Attila tiszteletére készítették a játszóteret 2014-ben, mindenhol Vuk-os szerepők: a libikókától kezdve
a hintán át a homokozóig. Mesében szereplő állatok olyan nagyok,
hogy fel lehet rájuk ülni(és pózolni a fotót készítő szülőknek).
Kendus többször végigment a függőhídon, nincs olyan magason, mint más játszótereken.
Bátran engedtem egyedül egyensúlyozni, fent kapaszkodott a kötélbe. Vinci  energialevezetésként fel és le futott a barlang tetejére.
A játszótér mellett munkások dolgoztak, beállt a kapuba, onnan mozizott. Amikor mi voltunk ott-talán a kánikula miatt-nem voltak sokan: nem kellett a játékoknál sorba állni.
Piknikezéshez, szülinapi bulikhoz , találkákhoz is kiváló hely: két fedett fapad+asztalka várja az éhes gyerekeket, családokat. Pont akkora területen van, amit még jól be lehet látni. Nem messze a Citadellától található a játszótér, a buszmegállóból is csodás a kilátás.
50-es faktorszámú, márkás napvédőt használunk, ennek ellenére Vinci pofija megégett. Estére már a Fenistil is előkerült.
Már több tematikus játszóteren jártunk, ez viszi a pálmát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése