Összes oldalmegjelenítés

2015. július 16., csütörtök

Szécsényben nyaralunk

Amíg otthon teljes ráncfelvarráson esik át a házunk, addig Szécsényben Dédinél húzzuk meg magunkat, Zoli otthon tartja a frontot.
Dédi társasházban lakik, a házban vegyes korosztályúak laknak, inkább idősebbek, gyerek csak a földszinti családnál, hangjukat nem hallani. Tartottam tőle, hogy fogják a szomszédok tolerálni Vinci ordítását, a fiúk hangos hancúrozását. Az időjárás velem van, alvás időben jövünk fel, délelőtt és délután is tudunk kint lenni. A városban két játszótér van. Az egyikre rálátunk Dédi erkélyéről, kicsi, két mászókás-csúszdás játék van, a célnak megfelel. Plusz egy homokozó, amit a kóbor állatok is szívesen látogatnak. A csúcs, hogy a játszótér végén van egy biciklipálya(nem kell nagy dolgokra gondolni, betonos rész). Itt Kendus tud rollerezni, lehet labdázni. Minden gyerek megcsodálja/kipróbálja a csattogós lepkénket. Vettünk aszfaltkrétát, hoztunk ugrálókötelet, labdát. Gyorsan elmegy az idő. Vannak ismerősök is("Te olyan ismerős vagy nekem, nem tudom honnan?
"Itt laktam 18 éves koromig, két házzal odébb tőletek:), a játszótéri anyukák nagyon közvetlenek(egyből odajönnek dumcsizni, nem úgy,mint a fővárosban), aranyosak. Kendus is nyitott, barátkozó, gyorsan és könnyen ismerkedik.
A másik játszótér Déditől messzebb van, gyalog sem elérhetetlen, nem volt még bátorságom a felfedező kisebbel gyalog elindulni, maradt az autózás. Ez egy zárt játszótér, Vincinek kb. 10 perc kellett és már tudta az ajtót nyitni-zárni. Sajnos közvetlenül az út mellett van, nem forgalmas, így is sikerült már Vininek kiszaladni az autó elé.
Egy héten egyszer hazalátogatok velük, megnézem hogyan haladnak a munkálatok, hozok egy táskányi szennyest, kiszedem a gazt, locsolok, bevásárolok.
A játszóterezésen túl próbálok programokat kitalálni: voltunk a városi horgásztónál sétálni. Volt szúnyogirtás, mégis alaposan telecsípkedték a fiúkat a dögök, Vincinek még a szemzugában is van. Elmentünk az ottani kilátóhoz. Találkozunk keresztanyámmal, gimis barátnővel, rokonnal.
A városban vendégeskedett egy vándorcirkusz. Este 7-kor voltak az előadások, Kendus szeretett volna menni, de Vinit nem tudtam kire hagyni(Dédi Nyíregyházán nyaralt)este 7-kor. Megígértem neki, hogy ha hazamegyünk, akkor ellátogatunk a Fővárosi Nagycirkuszba.
Sokkal jobb itt a levegő, mint otthon(hiába lakunk kertvárosi részen), ezt pár éve tűnt csak fel. Reggel szó szerint harapni lehet és hűvös van. Olcsóbb a papírbolt és a zöldséges, mint nálunk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése