Összes oldalmegjelenítés

2015. február 26., csütörtök

18 hós oltás és ami utána jött

Vinci egy hónap csúszással megkapta a 18 hós oltást tegnap.
Hárman kellettünk hozzá, én fogtam a kezénél, az asszisztens a lábánál és a dokinéni szúrta. Van erő a kis vasgyúrómban.
A kötelező oltásokon kívül csak a kullancs elleni védőoltás első részét kapta meg, azt is azért, mert Kendében volt kullancs és utána napokig rettegtem nehogy fertőzött legyen. Rota, influenza, bárányhimlő elleni oltások kimaradtak az életünkből.
A baráti körünkben van olyan, aki oltásellenes(szíve joga, erős nyomás volt rajta, ezért megkapta a gyermeke a védőoltást)szíve joga. Az enyém ne legyen beteg.
Tudománynak hála, mára olyan betegségek ellen van már védőoltás, amiben régen meghaltak.

Vinci oltási reakcióként még soha nem volt lázas,(szuri után nem adtam lázcsillapítót neki) Kendénél automatikusan adtam a kúpot oltás után, mert ő , mint a nagykönyvben mindig belázasodott.
Oltás előtt a dokinéni alaposan átnézi a gyereket,hogy biztosan oltható legyen. Vinci kapott már a combjába szurit, de olyat soha nem produkált még, mint amilyet tegnap.
Megkapta az oltást, jutalomként bementünk a Dm-be müzli szeletet venni, utána beígértem nekik (Kendus is velem volt)a játszóterezést. Kb. 1 óra telt el a szuri után és Vinci szinte nem tudott lábra állni!Nem csak arra nem állt rá, amelyikbe kapta a szurit, hanem felállt és összerogyott.(Naivan arra gondoltam, hogy a nagy hiszti után rosszul adtam rá a cipőt, nincs benne rendesen a lába)Ismét felállt, próbált lépni, de összerogyott. Az egyik ismerős anyuka a játszón látva ezt, mondta,hogy biztos az oltás miatt van, figyeljem(a hallott oltási rémtörténetektől nem kímélt, ilyenek ezek a játszótéri anyukák)
Hazajöttünk és nem kezdett el szaladgálni a kavicsos udvaron, ahogy szokott, leült és ennyi.
Ebéd után kb. 40 percet aludt, sírva ébredt(ebben benne volt Kende keze is), akkor már bizonytalanul,  határozatlanul, inogva ment,
Ijesztő volt látni, hogy az én örökmozgó fiam délutánra milyen gyenge lett és a járása olyan,mint aki most kezd járni tanulni.(mászást abba hagyta, ahogy elindult)
Felhívtam a dokinénit. Aggódtam.
Ez az oltás egyik mellékhatása,(este meggugliztam, de ilyenről nem írnak) kapjon napi háromszor fájdalomcsillapítót és masszírozzam neki.Az oltás környékén bekeményedett.
Egyszer kapott Nurofent, elsőre persze elutasította.
Most ott tartunk, hogy rááll mindkét lábára, de továbbra is bizonytalanul megy. Láztalan.
Kíváncsi vagyok meddig tart ez az állapot.

3 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy picit rossz helyre szúrt a doki. Egyébként nekünk mindig mondja a doktornő, hogy vizesruhával borogassuk az oltást, mert könnyebben eloszlik és nem fáj nekik annyira.

    VálaszTörlés
  2. Szia , mi tegnap kaptuk az oltast és nem is jutitt eszembe hogy ezert mászik .. és esik , kel mikor 10 hónapos kora óta fut. Meddig tartott nálatok?

    VálaszTörlés