Összes oldalmegjelenítés

2015. február 21., szombat

Farsang

Hosszú kihagyás után a hét közepén Kendus elment oviba. Pénteken tartották a farsangi bulit, már nagyon várta(a tavalyi farsang óta beszédtéma, hogy idén minek öltözik be)Nem meglepő, hogy Pókember lett. Rajta kívül még négy fiú volt Pókembernek beöltözve, Kendus mesélte, hogy az óvónéni készített róluk "Pókemberes csoportképet".
A ruháját készen kaptuk, volt hozzá mack is,(ahogy Kende mondja) azaz maszk.
Szerintem kisebb volt a szeménél a rés, mint amekkora ideális lett volna.
Kétszer farsangoztak, a héten a' Kiskakas gyémánt félkrajcárja'projekt futott, beöltöztek, előadták a mesét, ő török császár volt, saját készítésű turbánban.
Szülinapokra csak olyan tortát lehet bevinni, ami az XY cukrászda terméke(nyilván vele kötött az ovi szerződést, ahogy a legtöbb kerületi ovi, bölcsi), tavaly még a gyümölcsökre is vonatkozott az a szabály, hogy csak blokkal igazolt gyümölcsöt lehetett bevinni(pedig a házi sokkal de sokkal finomabb)Tavaly rengeteg ribizlink volt, Kende vitt be nyáron, amikor ő volt a felelős. Az óvónéni mosolyogva kérdezte, de ugye bio?(nincs permetezve)...hát nem volt.
Idén a farsangi bulira lehetett bevinni gyümölcsöt, gyümölcslevet, sütiket(apró betűvel volt kiírva a faliújságra:)
Mi házi kubuval
és metélőhagymás-sajtos tallérral készültünk, közös munka eredménye volt a kb. 60 tallér.
A kubu megosztotta a gyerekeket(szerintem ízre teljesen megegyezik a boltival), de az óvónéni azt mondta, hogy mindenki megitta, elfogyott:)Kendus mesélte, hogy volt, aki azt mondta, hogy nem ízlik neki, mégis megitta.
Kende kérte, hogy jövőre inkább mi is gumicukrot vigyünk, mint XY:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése