Összes oldalmegjelenítés

2015. február 9., hétfő

Meglepetés

Dédi meglepett minket szombaton!Tudta, hogy betegeskedünk, egymásra ragasztjuk át a bacikat, de őt ez sem riasztotta el.
Nagyon-nagyon jólesett,mindannyian örültünk annak, hogy eljött és meglátogatott minket. 76 évesen utazott 3 órát ide és ugyanennyit hazafelé azért, hogy láthasson minket.(Ő volt az, aki Zoli első hosszabb külföldi útja alatt eljött hozzánk, itt aludt, jött velünk gyerekorvoshoz, óvodába, ügyetintézni, főzött )

Sajnálom, hogy nincs klasszikus nagyszülőnk(részemről van egy nagymama, de ő soha nem jön játszani az unokáihoz, pedig egy nagymama annyi "mindent tud"-ahogy Halász Judit is énekli)
Fura helyzet, egyszer meghallottam, ahogy Kendus és Panka(szomszéd kislány)beszélgetnek arról, hogy Pankához jön a Mamája. Erre Kendus(biztos fel akart vágni ő is valamivel)azt mondja, hogy nekem is van nagymamám, csak őt úgy hívják, hogy Dédi!!
Mindenkinek ilyen csupaszív nagymamát, Dédit kívánok, mint amilyen nekünk van!

Nem voltam még igazán jól, ezért péntekre ebédet rendeltem(annyit, hogy szombaton se legyen rá gond)mondtam is Dédinek, hogy a Teletál főzte az ebédet. Megette,amit elé tettem, de elmondta azért az észrevételeit és javasolta, hogy rendeljünk pizzát. Vininek segített az ebédnél kanalazni.
Dédi táskája tele volt édességgel: ma ették meg a fiúk az utolsó paulát, kaptak rudit, kubut.(Soha nem jön üres kézzel, hiába mondom, hogy ne költse a pénzét ránk)
Miután jól teleettük magunkat, kihúztam a kanapét, bekuckóztunk és játszottunk meg játszottunk meg játszottunk(Vini tartott alvásidőt), Kende bármit kitalált a Dédi csak bólogatott és cinkosul mindenben benne volt. (Egyszer a Zingóban nem hagyta nyerni Kendust:), ennyi idősen is hihetetlenül jól vág az esze, a játékszabályokat elsőre megérti és látszik rajta, hogy élvezi ő is.
Memória kártyáztak, puzzlet raktak, társasjátékoztak.
Szomorúan látom, hogy hiába friss a szelleme, a teste öreg, fizikailag már nincs a topon.(próbálja karban tartani a testét, pl: jár gyógyfürdőbe,kirándulni)irigylésre méltóan aktív társadalmi életet él.

3 megjegyzés:

  1. De jó hogy van!!:-)
    Nálunk 1 perc az út ide, 1 vissza, van, hogy egy hétig nem látja unokáját a nagymama..

    VálaszTörlés
  2. Hát, ezt nagyon jó volt olvasni! Kívánom, hogy a Dédi még sokáig élvezhesse a dédunokái társaságát.
    (Nálunk összesen egy nagymama van, 250 km távolságra. Jön, amikor tud, de az annyira kevés. :-( Viszont hihetetlen, hogy amennyire nem tudott az első unokánál nagymamaként viselkedni, mostanra mennyire belejött. A negyedik unokája, Ábel az igazi nyertese ennek a fejlődési folyamatnak...)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is összesen egy nagymama van+Dédi, a nagymama tőlünk kb 30 percre, de nem jön hozzánk!Éli világát, amibe az unokák nem férnek bele.Ez van.

    VálaszTörlés