Összes oldalmegjelenítés

2015. február 11., szerda

Ortopédián jártunk

Ortopédia szakrendelésre bejutni a Heim Pálba minimum 3 hónap. 13.30-15.30 között lehet telefonon időpontért kuncsorogni, persze állandóan foglalt, sokadik próbálkozásra felvették a telefont(ez még kb. novemberben történt),Vini bokája is (ahogy a tesójának)erősen befelé dől(nem kell hozzá nagyító, hogy feltűnjön)szerettem volna, ha látja szakorvos és ad egy szakvéleményt.Telefonban megkérdezték, hogy mennyi idős Vini és mióta jár(még nem járt), akkor hüledeztek, kétszer visszakérdeztek, de tényleg nem jár....a válaszom az volt: tényleg nem jár, de szabályosan mászik, feláll, bútorba kapaszkodva lépeget."De, Anyuka, ha jönnek, akkor már jó lenne, ha menne a gyermek!"(Mintha tőle függne)

Ma, amikor elmentünk a rendelésre már szaladt a folyosón.
Az asszisztensnő, aki behívja(kikiabál) a soron következő gyerekért, olyan,mint aki egésznap citromot nyalogat és az arcára van írva, hogy utálja a munkáját, ami számára egy feladat(gyorsan legyünk túl rajta és menjünk haza)
Bent kb. 5 percet töltöttünk, kétszer visszakérdezett, hogy mikor kezdett el önállóan járni Vini. 17 hónaposan. Anyuka, gond volt a szülésnél??Nem, nem volt gond a szülésnél. A megkésett mozgásfejlődés a fiúknál genetika, apai örökség.(A lapjára mégis az került, hogy családi anm: negatív)
Vini ügyesen járkált fel-alá, amikor feltette a doktornő(még jó, hogy dokihoz jelentkeztem be, akinél már bérletesek vagyunk Kendével és ismerősként tekint ránk)az ágyra elkezdett sírni.Gyorsan megvigasztalódott, az egyik tanuló fújt neki bubikat(amit imád)
 Megtekergették a bokáját és közölték, hogy a gyereknek nem kellene cipőbe járnia!!!!A lényeg, hogy bent mezítláb legyen(nálunk ez nem megoldás, mert hideg a kő, hajópadló, parketta)és kintre vékony talpú, bőr mamuszka!!(Két nappal ezelőtt még napközben 0 fok volt)
Kb.1,5 hónapja jár önállóan, menjek vissza, amikor már legalább fél éve megy, addig legyen mamuszka és mezítláb.
Köszi.

Szétszórtságomnak köszönhető, hogy Kendének 2 nap múlva telefonáltam időpontért, ugyanoda, dokihoz, ortopédia szakrendelésre. Már csak március lett helye.
Eljött velünk(oviba majd csak jövőhét közepén megy ismét, de már tünetmentes), cipőt(vagyis szandit, mert 8 hét,amig elkészül a darab) kellene neki íratni.
Meg se nézték, mondták, hogy le ne vetkőzzön, ha nem mára van időpontja. Egy nyavalyás receptet szerettem volna, a lába nem változott az elmúlt 6 hónapban, őket nem érdekli, nincs ma időpont, majd márciusban ránéznek és megkapom a felírt ortopéd cipőt. Ezt az empátiát....
Egy plusz kör. Ma segítségként Zoli is eljött velünk. A várakozás alatt ketten futottak kétfelé. Tényleg,mintha versenypályán lettünk volna. Megjegyzem a Heim Pál  azon részét, ahol mi voltunk szépen felújították, színes, lett szoptatós szoba(Vincit még elfordulva a széken etettem anno)viszont a női wc állapota siralmas.

2 megjegyzés:

  1. Mennyire hideg nálatok a kő? A csúszásgátló a zoknira húzva nem elég?

    VálaszTörlés
  2. Nálunk hideg a burkolat. Régi, öreg házban lakunk, fele van felújítva. Talán nyáron sikerül teljesen újjávarázsolni.

    VálaszTörlés