Összes oldalmegjelenítés

2014. május 20., kedd

Vince keresztelője

Vasárnap Vincét megkeresztelték, a keresztségben is a Vince nevet kapta, a szertartás a kerületünkben lévő Magyarok Nagyasszonya templomában volt(ahol Kendének és az apjának is volt a keresztelője)
Nem misével egybekötött keresztelő volt, hanem kiváltságosként külön csak Vincét keresztelte a pap.
Az atya a családnak és a barátoknak is kedves, szimpatikus volt.
Sajnos, akik hátrább ültek keveset hallottak a prédikációból(nem használt mikrofont), lelkileg feltöltött a beszéde. A családok, gyerekek fontosságáról, szeretetről, tanításról prédikált.
A keresztelést Vince nagyon jól viselte, nem sírt, időnként bedugták a keresztszülők a szájába a cumit. Tesóim:  Roni és Öcsi lettek a keresztszülei.(Öcsém megjegyezte, hogy adhattam volna Vincére fekete kabátot a kék széldzseki helyett, de a feketét utálom a gyereken és a lila cumi helyett is kaphatott volna Vinci valami fiús színűt, na de ez volt akciós:)
Kende Nagylaci mellett ült a templomba, egy legóautót és egy könyvet(Zokniról, a bátor hollóról szólót hozta magával).
Miután Vincét megkeresztelte az atya, magához hívta a gyerekeket(Halápi Lili, Ludvig Lili, Halápi Lotti, Gyurák Noel és Kendust), kaptak rózsafüzért(sötétben világít)és medált.
Dédinek a templom történetéről mesélt az atya.

Itthon folytatódott a vendéglátás, eszem-iszom, beszélgetés,játék. Kinti partyt teveztünk, de az idő közbeszólt(még reggel a köpönyeg 20 fokot és kevés esőt ígért, ehelyett kaptunk 16-17 fokot), a gyerekek kint szaladgáltak, ezért nem fáztak, akik a meleget szeretik, azok bent maradtak a házban.
Akik bírják a hideget
Vince két tortát is kapott, egyet Jolitól és Lacitól(szécsényi dobos, Micimackóval), egyet Évitől(sztracsi ízűt), húúú, mindkettő nagyon finom volt.
Az ételeket a La Gunából rendeltük, pogit, réteseket a Félegyházi pékség mintaboltjából.Egyikben sem csalódtunk, minden nagyon rendben volt.
Kendust este kérdeztem, hogy mit ünnepeltünk ma: "Noel itt tartotta  nálunk a szülinapját!"(Noelt is köszöntöttük névnapja alkalmából)
Jó, hogy együtt voltunk(sajnos Évi, Geri, Rozi, Edi és Zitus nem tudtak eljönni), de majd legközelebb!
Csajokkal

Katival és Tomival

Nórival

Örülök neki, hogy Vinci is már keresztény, Kende szereti a hittant az oviba!Fontosnak tartom a vallási nevelést, ha már nekem nem volt, a gyerekeimnek legyen benne része.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése