Összes oldalmegjelenítés

2013. június 26., szerda

Betűk

Boldog vagyok, hogy szereti a könyveket, szeret könyvtárba, könyvesboltba menni!
A képen Clifford kalandjait olvassa. Egy kutyusról szól:)
Ha egy gyerek látja, hogy a szülei(a mi esetünkben az anya)szívesen, gyakran, rendszeresen olvas, akkor a lurkó előtt már van egy pozitív követendő példa.
A könyv nálam előbbrevaló, mint a tv vagy a mozi, net.
Elalvás előtt és után is könyvet vesz Kendus a kezében.

A mostani kedvencek-néhány már a könyökömön jön ki és kérdezem is tőle, hogy nem uncsi????
Anna, Peti, Gergő odavissza. Saját példányunk nincs, a könyvtárban létezőt, már többször hazahoztuk(most, hogy nyári szünet van, be is raktározott belőle). Nekem nem igazán jön be(de nem is az a lényeg és a szakirodalom is alátámasztja, hogy mennyire jó dolog az ismétlés, bizonyos határokon belül:))
A nyelvezetét megértik a gyerekek(olyan gyér a szókincse-szerintem-)minden mondat azzal kezdődik, hogy Anya, Apa, Anna, Peti és Gergő, olyan mindennapi történeteket mesél el Bartos Erika, amik bárkivel megtörténhetnek. De!ez az Anya, egy szuperanya!Mos, főzz,süt, takarít, varr, kirándulni mennek a gyerekkel, kreatívkodik, nem veszekszik(ritkán)és a gyerekek mindent első vagy második szóra megértenek és teljesítnek:)

A másik-harmadik kedvenc egy sorozat: Mi micsoda Mini . Kukucskálós, ismeretterjesztő, érdekes és jók az illusztrációk is.
Ravensburger, Scolar kiadó könyvei: amik Kendus korosztályának szólnak, eddig mindegyik nyerő volt!

Észrevettem, hogy már a rajzok, illusztrációk mellett leköti maga a szöveg is. Felismeri a K, A, E, J, M, L, T betűket. Az eddigi tapasztalat, hogy a számok annyira nem érdeklik,mint a betűk. Számol(10-ig angolul is)20-ig, de van,amikor 13 után 15 jön. Ha rajzolunk, akkor kéri, hogy közösen írjuk rá a rajzlapra a K betűt.

A toplistán van még Gazdag Erzsi meseboltja, Nagy Natália könyvei, Weöres Bóbitája, Tesz-vesz város, Maszat történetek, Thomas, Caillou könyvek.
(Olvastam Varró Dani legújabb könyvét: Nem, nem, hanem címűt, nekem nem jött be)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése