Összes oldalmegjelenítés

2012. június 13., szerda

Ilyen Ő 1,5 évesen

Az utóbbi időben annyit nőtt, kb. akkora,hogy a derekamig felér. Mindig csodálkozom rajta, hogy mikor nőtt meg ekkorára, óriási, formás kis teste van, abszolút az apja:)92-98-as méretű ruhákat hord. Cipője22-23-as.

Beszéd: mondja a kegkedvesebb mondókákat, gyakran a mássalhangzókat is kihagyja. Leül, a kezébe vesz egy könyvet és mesél az állatainak, amiből van műanyag, papír, textil. Mostanában elkezdte a köszit mondani , ha megkérdezem, hogy mi a neve,akkor csak mosolyog, de előfordult már, hogy mondta: KEnde
Mutogat, ha valamit rögtön akar, nem mondja ki a tárgy nevét, vagy öööööööö.

Mozgás: fut a saját tempójában. Még nem lépcsőzik, ott is mászik. Ha ismeretlen a helyszín(új játszótér), valamire fel kell lépni, akkor inkább felmászik rá. Nincs veszélyérzete. A teraszon háttal áll a hintának és próbál egyensúlyozni. Talán bukósisakot kell ráadnom kintre is?!A térdén alig van bőr, azt hiszi, hogy futva elkapja a macskákat:)(Imádja az állatokat, teganp csigákat gyűjtött, de az utca kutyáit napjában legalább egyszer meglátogatjuk)

Kézügyesség: kimelkedően jó. Szeret rajzolni, festeni, nyomdázni. Mindent, aminél a kezét kell használni és koncentrálni.

Evés: az utóbbi időben kezdett el válogatni. Tonhal, apja-féle lecsó nem jöhet számításba, eper csak turmixba, ezeken kivül mindent jóízűen bőségesen eszik. 12-13 foga van, nem engedi megszámolni,  csak ha kacag ,akkor gyorsan számolom őket.
 KAnalat ügyesen használja(takarítani kell utána), a levesek is egyre jobban mennek.
Ivás: már a csapvízet is megkedvelte, de a sütőtöklé a No1.

Barátok: Noel, Ata, Ármin, Hanna, Lilli, Dávid, Panka, Boti. A gyerekekkel kedves, társasági ember lesz, a játékait szívesen odaadja a barátainak(ismeretlen gyereknek nem!), a közös játékban is partnerként viselkedik.

Szobatisztaság: próbálkozunk, időnként szól, hogy bekakilt, de pukinál is szól:)Ül bilin, de még nem használja rendeltetésszerűn. A fejére teszi vagy be a beágyazó szekrénybe.

Napirend: 6.30-8 között ébred(függ az időjárástól, az éjszakától, fogzástól, az előző naptól), 11 után ebéd, 12.30 körül elalszik-14.30-ig, 20.30-21 között kezdi az éjszakát. Minimum 1szer tuti felébred, magamhoz veszem és alszik tovább vagy iszik valamit.

Utálja: orvosokat, fodrászokat.(ordítással jelzi, hogy lépjünk le a rendelőből vagy a fodrásztól)

Játékok: könyv, labda, állatok, autók, mágneses rajztábla, legó, építőkocka, rendőr/tűzoltó autó, műanyag katonák (harcosok), ugráló szőnyeg(hozza, hogy kapcsoljam be), mászó alagút, fakanál, üres dobozok, flakonok.Seprű, csattogós lepke.
A vonatos játszótér a kedvenc helye, eljátsza, hogy ő a masiniszta és énekel is hozzá. Cukipofa.

Egyéb: rendszerető, maga után nem mindig pakol el, de más után igen:)
Segít a mosógép/mosogatógép kipakolásában, porszívózásban.Ha valahol lát egy felmosófejet, rögtön rákattan:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése