Összes oldalmegjelenítés

2012. május 27., vasárnap

László kórházban

Időrendben most egy kicsit felborul a blog, mert múlt héten voltunk Pliscsabán Zituséknál, Zita profi képeket készített, sőt egy érdeles könyvről is szeretnék írni.

De!előtte jöjjön a sztorink: csütörtökön délután Kendus elkezdett fosizni, a vonatos játszón voltunk, amikor észrevettem, hogy valami folyik a gyerekből, gondoltam, hogy magára öntötte az itókáját vagy valamibe beleült, aztán megszagoltam és rájöttem, hogy nyakig szaros a kisfiam(szó szerint), a babakocsink, az autósülésen is nyomokat hagyott.
Itthon elkezdtem a hasfogókat adni: ORS, Smecta por, Normolit por, Normaflore, LActiv Baby(házi patikánk teljes túlélő készlettel rendelkezik), de a hasmenés nem csökkent, sőt..........felhívtam a gyerekorvost, tájékoztattam Kende állapotáról. Nem hányt, lázmentes, jó a közérzete, de fosik. Kb. 15 pelust rakott tele, éjszaka álmában is kakilt, szörnyű volt. Amikor tisztába tettem fel sem ébredt, de úgy volt hajlandó aludni, ha fogja a kezem.
Hajnal 4-kor felhívtam Anyát tanácsot kértem, szerinte várjam meg a reggelt.(lehet, hogy 1 napos hasmenés, jön a szemfoga, fogzásnál előfordult a hasmenés)
Délelőtt megreggeliztünk, Kende inkább csak a sós vízet itta és legóztunk, de nem igazán merültünk el a játékban, mert mindig pelenkát kellett cserélni. Ismét felhívtam a háziorvost, aki mondta, h menjünk a Lászlóba sürgősen. Itthon kértem Kendust, hogy nyújtsa ki a nyelvét, már láttam rajta a kiszáradás jeleit(fehér bevonat, karikás, bányadt tekintet)
Összepakoltam és elindultunk, szerencsénkre Kende ivott folyadékot, volt pisije, de minden keresztül ment rajta.

A regisztrációnál kérték a beutalót(ami nekünk nem volt, mert sürgősségivel mentünk), nem volt kedves a fogadtatás.(már két alkalommal voltunk a Lászlóban hasonló tünetekkel, nem vártam mást, tudtam, hogy mire számíthatok, nem ért meglepetés)
Felvették Kendust. Kiszáradt szegénykém, infúziót kapott és volt vérvétel is(kiküldtek a vizsgálóból, de a folyosó végén is hallottam: "Anya, Anya, Apa, Apa".
Valamilyen értéke nem lett jó, a nővér szerint nagyon jó, hogy mentünk, mert rossz állapotban volt.

Az infúziót nehezen viselte el, pár alkalommal próbálta kiszedni a branült. Volt, hogy megtörte az infúziót, mert a hasa/nyaka köré tekerte, többször visszavérzett. Marcsi nővér szólt, hogy ha nem fekvő vagy ülő helyzetben van, akkor újra szúrja a gyereket és az senkinek nem lesz jó.
A legrosszabb az, hogy a mozgásában korlátozva volt egy örökmozgó,aktív 1,5 éves (fiú)gyerek.

2,5 éves hányós-hasmenéses kisfiúval volt együtt(féltem, hogy a hányást elkapja). Pihenni, aludni nem tudtunk. A szülők vagy széken vagy a földön aludhatnak, étkezést nem kapnak. Volt hálózsákom, majd babzsákom, végül Zoli vett egy horgászboltban ágyat. A szobatársa anyukája orvos volt, ő sokat segített az infúzió kezelésében, öltözéskor szükség volt rá.
 Tegnap 14 széklete volt, színe, állaga változó. Megivott 2 liter ice teát+infúzió. Estére megszűnt a röghöz kötés, állapota javult, mára hazaengedtek. Fáradtak vagyunk mindketten. Most babakocsiban aludt el, 20 percet aludt hajnal 5 óta és ragaszkodik a cumihoz. Ivott és evett(a szokás mennyiséghez vizsonyítva jóval kevesebbet)

Fertőző osztályról lévén szó, nem takarítottak alaposan(sőt)!kosz volt.Kevés a szakember, sok a beteg.
Diagnózisa: kiszáradás , calici vírus. (bárhonnan, bárkitől elkapható)
Élete második gyereknapját nem így képzeltük el, de a lényeg, hogy már jobban van a drágám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése