Összes oldalmegjelenítés

2012. május 11., péntek

Születés hete

Ezen a héten ünneplik a születést a világon. A rendezvénysorozathoz Erzsébet is csatlakozott, a fő helyszínek a Mackós kuckó és a közelünkben lévő könyvtár. A programok egyik legnagyobb előnye az igényesség és az ingyenesség. Talán az utóbbi miatt mindkét helyszínen a szokásosnál többen voltak, a Mackós kuckóba rengetegen. A babakocsisok alig tudtak leparkolni, míg egy kiment , kettő bejött .

A Mackós Kuckóba járunk tornázni, a Mini Manót abbahagytuk a Csilibe, mert ugyanazok a feladatok, énekek ismétlődtek, a tornaszerek sem változtak, fő a változatosság, gondoltam kipróbáljuk a tornát a Mackós Kuckóba. Andi már sok jót mesélt a helyről.
A tornát tartó nő, Orsi kedves, rugalmas, mindig bevett valamit a kelléktárból, amikor már a gyerekek próbálnak másfele kacsintani. Előtte és utána is lehet játszani a játszóházba. Kendénél ez nem jön be, amikor belemerül a játékba, akkor próbálom a "tornaterembe"invitálni, de nehezen megy. A héten egy lapáttal(még mindig sláger a takarítás:)jött tornázni. Van, amikor eszébe jut, hogy kint vannak csudajó játékok, akkor dörömböl az ajtón, hogy menjünk ki.
Itt láttam először takarítószettet, ami áll egy kocsiból  és a  hozzá tartozó seprűből, lapátból, felmosóból és vödörből. Teljesen beindította KEndus fantáziáját:)

A születés hete keretében ingyenesen vettünk részt tornán és két kerekítőn. A kerekítőn kipróbálhatta a gitárt. Nem hangolta át, de pengette a húrókat és dobolt rajta, muzsikus a lelekem:)
A lovagolós mondókáknál egyedül lovagol a lábamon.

    A tornán az egyik gyakorlat a babzsák cipelés volt, hol a fején kellett vele egyensúlyozni, hol a lába között kellett vele ugrálni. Kis fáziskéséssel, de megértette a feladatot.
Együttműködő,amikor a lepedőn lévő állatokat kell meghintáztatni vagy amikor a fellépőből van akadálypálya csinálva. Felmegy és lejön egyedül, de a hullahopp karikákat felszedi a földről és cipeli őket, nem érti, hogy abba bele kell(ene)ugrania.
A torna vége felé van egy futással összekötött feladat, körbe kell futni a terembe és tapsra leülni, vagy lefeküdni. Na ezt nem csinálja. A relaxációs gyakorlatot az ölembe együtt énekeljük:) A torna végén az emelésekbe én kellően elfáradok, ő még aktív,ereje teljében van. Nem szokott kiemelkedően többet aludni foglalkozás után.
Az éneklés már nem igazán izgatja, de a hangszerek felkeltik az érdeklődését. A furulya, gitár, koboz és a dióból készült hangszerek(nevét nem tudom), vagy a szél és a madár hangját utánzóé. Ilyenkor bambul, tényleg tiszta apja:)Kis buddha.
                                   
                                           
                                        
                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése