Összes oldalmegjelenítés

2021. augusztus 4., szerda

Gyomaendrőd hajókázás, tanösvény, kilátó

Kedves ismerősünk mesélte, hogy ők tavaly és idén is Gyomaendrődre mennek nyaralni, mert annyira bejött nekik a hely. Ők áradoztak róla, egy hosszú hétvége+1 nap mininyaralást iktattunk be ezek után mi is Gyomaendrődre, ami számunkra eddig ismeretlen volt. Az autóban vitatkoztunk egy sort, hogy melyik megyében van Gyomaendrőd, én győztem:)Békésben!
A szállásadótól nem kaptam írásbeli visszaigazolást, emiatt kétszer telefonáltam és izgultam, hogy mi lesz, ha lemegyünk és nem lesz hol éjszakáznunk. Egy szobában már szűkösen férünk el és tűzvédelmi okokból ritkán tesznek be egy szobába négy ágyat, emiatt a kétlégterű vagy egybenyitható szobákat foglalom. Apartmanok közül lehet ilyet találni, szállodában is van superior, lakosztály stb. csak nem a mi pénztárcánkhoz szabva. Mire megérkeztünk, mondták, hogy nincs kétlégterű szobájuk, mutattak két szobát, ami között volt még 1(foglalt, persze kétlégterű, de ők 1 hétre mentek, emiatt a szállásadónak jobban megérte nekik kiadni), ezt nem fogadtuk el, maradtunk egy franciágyas és egy kihúzható kanapés verzióban, olcsóbban. Nem maradt bennünk emiatt tüske-egy ilyen nem tudja elrontani a vakációt. Már az érkezésünk napjára foglaltam le hajókázást, szívesen mentem volna 3 órás hajóútra is, de az előrejelzék esőt mutattak, emiatt maradtunk az 1 órás hajókázásban.
A fiúknak vittük itthonról a mentőmellényt, de ott is kaptak volna, ha nincs.
A kapitányunk egy nagyon kedves férfi volt, Vince kérése, hogy a hajót irányítsa, teljesült.
Aznap kb. 30 percet szundított a kocsiban, utána a hajóban is aludt. Mi élveztük a látványt: láttunk teknősbékát, horgászt, aki 42 kg pontyot fogott,madarakat. A Körős ott 6-7 méter mély, legmélyebb pontja 10-11 méter, a hajóskapitány blogot vezet a Kőrösről és anna élővilágáról. Érződött, hogy szívügye a folyó.
Szállásunkhoz közel, sík terepen van az Erzsébet lombkorona sétány és kilátó.
Az utóbbi érdekessége, hogy a tetején egy része üvegből van, senki nem mert közülünk rálépni, pedig látszott, hogy sokan megtették már. A tanösvényen játékosan, érdekesen tanulhatnak a gyerekek a Körős madarairól, pár lépésre tőlünk mókust is láttunk.
A belépő mellé hoztunk foglalkoztatófüzetet is.Bármerre néz az ember vizet lát. Az első éjszaka megállapítottuk, hogy a fővárosi árakhoz képest, általában minden olcsóbb és segítőkészek, kedvesek a helyiek, akik örülnek a turistáknak, a helyiek 98%bicóval közlekedik-ez nagyon szimpatikus, és csak kapkodtam a fejem a szebbnél -szebb Csepel bringák után.

2 megjegyzés:

  1. Nekünk vannak ott rokonok - azt hiszem Endrődön és nem Gyomán, ez fontos, - még nem jutott eszembe oda utazni. Igazából Szarvas elvonja a figyelmet, oda sűrűn járunk, kb minden évben.

    VálaszTörlés
  2. Szarvason jártunk pár éve, amikor Cserkeszőlőn nyaraltunk. Biztos vagyok benne , hogy érdemes visszatérni.

    VálaszTörlés