Összes oldalmegjelenítés

2020. szeptember 2., szerda

Túl az első iskolai napon

 Pontosabban Kende már hétfőn, azaz augusztus 31.-én is ment, mert aznap tartották a nyolcadikos ballagást(az időpontválasztás oka számomra ismeretlen)Örült, hogy fél év kihagyás után mehetett, találkozhatott az osztálytársaival, beszélgetett velük, ebéd után pedig jött haza, ma már teljes műszakban van. Vincinél úgy döntöttünk, hogy mindennap hazahozzuk őt ebéd után, még az engedélyezés írásbeli jóváhagyására várunk. Fáradékony kisfiú, aki még alszik ebéd után 1,5 órát, nekünk fontos, hogy kipihent legyen és az idegrendszerének is kell a pihenés. Azt gondolom, hogy egy elsős gyereknek reggel 7.10-16.00 iszonyú hosszú idő, nekünk felnőtteknek is fárasztó egy ilyen munkaidő. Másrészről délután nyugodtan tudok vele foglalkozni, elviszem logopédushoz(a szomszéd kerületben találtam egy aktív nyugdíjas logopédust), úszni. Mindez részünkről nagy logisztikát igényel: félállásban dolgozom, de így is kell Zoli segítsége a reggeli fuvarozásban és egy nap a hazahozatalban.

Vince iskolájába a szülők nem mehetnek be-maszkban sem-, első nap a rengeteg holmi nehézséget okozott: iskolatáska, ételtartó táska, elmaradt papíráruk, váltás ruha. Hol ezt ejtettük le, hol azt. Felsős diákok segítettek a kis elsősöknek az útbaigazításban, de előtte lázmérés mindenkinek, kézfertőtlenítés, mindez maszkban. Külön ajtón mennek be az osztályok és megint más ajtón jönnek ki. Kendééknél maszkban és a kötelező kézfertőtlenítés után a kapucsengőn hívhatom le a gyerekem és kint az iskola előtt várhatok rá(ott az elsős szülők bemehetnek)

Először Kendéért mentem 12.30-ra, aztán Vinciért 13.00-re. Más kerületben van Kende iskolája és a nagy forgalom, útlezárás, korlátozások miatt 'A'pontból 'B'pontba kb. 30 perc alatt jutottam el. Kendének lett új osztálytársa és elment egy kislány. Az évnyitó Veni Sanctén felolvasott a Bibliából, amit élőben a youtube-n lehetett követni. Vinciék évnyitójáról pedig az fb.-n láttam képeket. Ceruzát és oklevelet (minden elsős kisdiák kapott)hozott haza és egy színezős házi feladatot, aminek nagy részét elkészítette a suliban, itthon este lelkesen befejeztük.A bejáratnál , ahogy megláttam Vincét iskolatáskával elérzékenyültem...nincs többé ovis gyerekem. Közben meg olyan Vincésen egyedül átöltözött(két rövid póló alatt egy trikó is rajta volt, rövid sportnadrág+ünneplős cipő, kezében a benti szandál). A tanítónéni azt mondta, hogy többször megkérdezte, mikor lehet enni:)Elmondása alapján nagyon finom ételeket kaptak(tejbegríz, párizsis vajas kenyér), jól érezte magát, lett barátja, de a nevét nem kérdezte meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése