Összes oldalmegjelenítés

2020. szeptember 6., vasárnap

Összegezve az első hét

 Két lelkes, fáradt gyereket szedtünk össze 13.00-kor(pénteken 6. óra után) és 16.00-kor az iskola kapujában. Vince állami iskolába jár, az első nap sem kísérhettem fel az emeletre, szülő nem mehet be az épületbe és nem volt szülői értekezlet sem(eddig), reggel büszkén megy be az ajtón, úgy érzi, hogy érdem az iskolás lét. Második nap már a Vince 1.a kitűzőjét sem vette fel. Kendééknél kapucsengős rendszer van, a kapucsengő pedig a portán, amíg felcsöngettek bemegyek az épületbe és az udvaron várok rá. Van tanulnivalója bőven: a nyáron elmaradt-félig kész -Vakáció füzet 80%-a és a Vukhoz kapcsolódó feladatlapok 90% hiányzik. 1 hete van....hát vannak kétségeim, hogy elkészül. Angolból holnap szódoli, megy angol versenyre(sport a téma, osztálytársával alkotnak egy párt, többet nem tudtam meg). Pénteken egy lyukas(oldalt lyukas)cipőben és szakadt nadrágban jött haza. Mindkettőt nagyon sajnáltam, 1 hónapja vásárolt Nike sportcipő, ellökték(állítólag ő kérte)és valamibe fennakadt. A hangomon azért érezte, hogy nem esik most jól új cipőt venni. Rajzból karantén tablót készítettünk, levelekből is tablót kell készíteni. Hittanból csütörtökön vizsgázik, 68 rövid kérdés. A mennyisége sok, de nem nehezek és egész jól ment neki. Szombaton gyónás, vasárnap lesz az elsőáldozása.

Vincének színezős matek házija volt: több-kevesebb, keskenyebb-szélesebb, rövidebb-alacsonyabb téma. Ügyes, magától leül, csinálja, törekszik az esztétikus munkára. A hétvégére sikerült a pipa, házikó, halacska rajzolása is(most láttam, hogy a kedvenc illusztrátorunk, Agócs Írisz rajzolós tanítós könyve megjelent, aki nem tud rajzolni, pl. én, fázisonként tanít állatokat rajzolni, pl: krumpliból medvét)Vinci azt mondja, van barátja, de a nevét nem tudja, azt nem kérdezte eddig meg:)Hozott haza egy karatés szórólapot, de idén nem szeretnék semmilyen délutáni elfoglaltságot neki a logopédián kívül. A suliban a volt ovis logopédusa (utazó logopédus, dolgozott a GEM-ben)és a mozgásterapeuta is ismerős, bízom bennük, ismerem a munkájukat, alaposak, lelkiismeretesek.

Kende hétvégére-is-és hétköznap is hoz mindent haza, Vince csak az iskolatáskáját és a házi feladatos könyvét+üzenőt. Vince elmondása alapján nagyon finom a kaja: vajas kenyér párizsival és tejbegríz is volt a héten!A  második maszkját  felejtette ott....állítólag a padban van, de a mi maszkkészletünk is véges. Mesél B. bácsiról, a tornatanárról, aki állítólag hajtogatni, sőt kifordítani is tudja az ujját. Kende egy régi tesitanárnőt kapott vissza, olyan, akitől nappal is megijedek. Kint futnak, Kende itthon megismételte a tesitanártól hallott trágár kifejezést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése