Összes oldalmegjelenítés

2020. szeptember 9., szerda

Csak el ne felejtsem

 Kellemetlen, ciki, de tegnap elfelejtettünk logopédushoz menni délután. Ha fáradt, álmos vagyok, akkor bármit csinálok hibázok, sokat. Így történhetett meg, hogy kedd helyett csütörtökre írtam be a logopédust. Ő pedig 17.00-kor telefonált(16.30ra)járunk, hogy hol vagyunk, eddig várt ránk. Sűrűn elnézést kértem. Még tegnap írt a pedikűrös, hogy ő is várt rám. A végén megkérdeztem a fiúkat, hogy ma milyen nap is van..szétcsúsztam.

Iskolások, mindennap hoznak haza 3 üzenetet, 4 fénymásolt, aláírásra, átnézésre valamilyen dokumentumot, közben érezhető, hogy az intézmények felkészülnek a lehetséges digitális oktatásra. Naponta többször megnézem a két gyerek zárt iskolai csoportját, Moza és Kréta naplót, gmail-es levelezőfiókjukat.

Vince az iskolaorvostól hozott haza egy papírt, amin az szerepelt, hogy mikor kapta a gyermek a Di-Per Te III. nevű oltást?(Oltási könyvvel igazolja), mivel ilyen nevű oltás nem szerepelt az oltási könyvben, hívtam a gyerekorvost(nem értem el), védőnőt. Megváltozott az oltás neve...

Kendét beírattam gyógytesire, a legutóbbi ortopédiai szakvélemény kellett. Itthon jutott eszembe, hogy az egyetlen eredeti példányt adtam oda a testnevelőnek. Iskolai védőnőtől is kértek határozatot, néhány email ofőnek és a védőnőnek, már meg is lett. Új időpontot kérni a Heim Pálba csütörtökön 9.00-től 14.00-ig lehet(végig óráim vannak), a Czeizel intézetben vizsgálták Vince szemét, ott teltház van a hónapban, előjegyeztek, majd hívnak, ha lesz októberi időpont(addig annyi minden változhat, kivéve a gyerek látása:)

Vincének konyharuha, Nek adatlap beküldve. Kendének gondolkoztam egy angol intenzív nyelvtanfolyamon, a tavaszi vizsga előtt, de az ára és az időpont sem megfelelő. Kendének  egyik rajz projekt pipa, másik falavelek tabló még hiányzik, ahogy az angol versenyre a sport témakörében készített tabló és előadás is. Kaptak a kerülettől füzetcsomagot, aminek örültünk, de nem sablon méret(vagy a bújtatós csomagoló nem az), mert köztes méretűek a füzetek. Délutánonként a sarki papírboltba is bemegyünk: ezért-azért. Holnap Kendének hittan vizsga, angol szódoga mindennapos, matek kivonást teljesen elfelejtette:(

Vincinek számkártyák kivágva, gumizva, borítékolva. Egy Ars Una kulacsunk elveszett, elnyelte a föld, senki nem látta. 

Vincének este a térdén észrevettem egy nagy hólyagot, ami fáj neki. Fotó ment a gyerekorvosnak róla(milyen jó, hogy olyan korban élünk, hogy ilyen esetben mehet a távgyógyítás), Betadin, gyulladáscsökkentő krém és kötés. Közben taknyos továbbra is: inhalálás, Coldrex junior, Nurofen.


1 megjegyzés: