Összes oldalmegjelenítés

2020. szeptember 14., hétfő

Kende elsőáldozása

 Vírus miatt elmaradt az Eucharisztikus Kongresszus, ahol elsőáldozók lettek volna a negyedikesek. Augusztus végén jött a hír, hogy megrendezésre kerül a szertartás a kerületi templomban. Kende nagyon szépen készült a hittan vizsgára, mind a 68 kérdésre adott választ tudta, ez volt élete első vizsgája, ahol a hittantanár(atya)és az ofő is jelen volt. Izgult. Szombaton délután egy rövid megbeszélés után gyóntak-erre is készültek-majd a bűnöket elégették és kiválasztottuk a ruhát. Ezzel el is ment a szombat délutánunk. Vasárnap gyülekező 8.30-kor volt, Imi atya beszédét megnyugtató hallgatni, tanulságos, mai, saját életéből hozott példákat, ő hogyan élte meg az elsőáldozását, mit várt tőle és mi történt utána. Tele lett a templom, mindenki maszkban, kivéve két gyereket, az egyik az én fiam:)Felhívtam a figyelmét arra, hogy ha bevonulnak, akkor legyen rajta maszk, de ő már annyira unja -mondta, és betette a zsebébe. Nem ízlett neki az ostya. Zilah kávézóba/cukrászdában foglaltam asztalt 14 főre. 10.30-ra már odaértünk, sütiztünk, kávéztunk, reggeliztünk. Csak ajánlani tudom a reggelijüket is, az étlapról mindent kipróbáltunk(házi tortilla mártogatósokkal, a medvehagymás pogitól, sajtos-tejfölös bundás kenyérnek és  szalonnás rántottának is nagy sikere volt) A meghívottak közül 6-an nem tudtak eljönni(betegség, egyéb). Kende kapott egy katamarán legót és pénzt, azóta azt mondja, ő milliomos lett:)

Közös élmény, hogy az osztálytársakkal együtt készültek az elsőáldozásra és együtt élték át a szertartást.










3 megjegyzés:

  1. Gratulálok, ez nagy esemény lehetett!!! Kende nagyon aranyos, ahogy nézem bújós, hozzád bújós :) ... Annyira szépek vagytok és a többiek is a sok szép ruhában!
    A Zilah kávézót, hogy a lényeget ragadjam meg :) , még soha nem próbáltuk ki, pedig ezerszer terveben volt, most még jobban kedvem lett hozzá :) ...

    VálaszTörlés
  2. Helyesek, aranyosak! Szép élmény lehetett.:)

    VálaszTörlés
  3. A Zilah kávézót-éttermet bátran ajánlom,sütik mellett finomak a grill ételek is, maga a hely is gyönyörű!

    VálaszTörlés