Összes oldalmegjelenítés

2020. szeptember 15., kedd

Nagyok játszótere a Városligetben

 Városban lévő falun lakunk, ezt gondolom a kerületünkről. Elszeparálva a nagyvárosi nyüzsitől, de nem teljesen, mert 15 perc alatt a belvárosba lehet lenni, burokban élünk, kisgyerekes családoknak ideális rész.

Csak úgy ritkán megyünk be a belvárosba, mindig programmal valamilyen eseménnyel kötjük össze. Télen jártunk utoljára a Városligetben, emlékszem a kínai újév alkalmából a Vajdahunyadváránál pavilonok, kiállítások voltak és külföldi hírekben már beszéltek a korona vírusról. Egy nagy sétát tettünk a Ligetben és megnéztük az építkezések mellett(kíváncsiak vagyunk a múzeumokra is) a felújított Millenium házat(csodálatos!)és a nagyok játszóterét, teljes "ráncfelvarráson esett"át a Városliget. A hőlégballonos mászókáról láttam képeket a neten, amit felnőttként ha lehetne én is kipróbálnék:) Bezzeg a mai gyerekeknek milyen szuper játszótereket építenek, tematikus, biztonságos, mozgásfejlesztő. Amikor én voltam gyerek a lakótelepen mókuskerékből egy volt, sorbanállás, mérleghinta, vas űrhajó, kavics borítás és fém hinták.

Rengetegen voltak, szinte már tömeg alakult ki, ami annak is köszönhető, hogy délutánonként még 30 fok van(a vizes részt lezárták). Alap, hogy tiszta legyen a mosdó, fizetni kell érte, de legalább nem 250ft személyenként, ahogy a büfés bodegáknál a BKK wcnél. Zseniális a játszótér, tényleg a nagyokat célozza meg, 6, de inkább 7 éven felüli gyerekeket, ennek ellenére több 3 év körüli gyereket láttunk, pedig nekik építették külön a kicsik játszóterét. Vince sokkal vakmerőbb, mint Kende. Nem számít a magasság, mi lentről izgultunk(volt amire egyszer felmászott, a tenyeremen is folyt a víz és azt mondtam, ha épségben lejön utána nem engedem fel többször) Előfordult, hogy a felénél megtorpant és sírni kezdett, Zoli szedte le. Kende biztonsági játékos, nála ilyen nem fordulhat elő. Dizájnos magas hátfalú székeket raktak ki a fáradt szülőknek. Zárásként kipróbáltuk a kürtöskalácsba tett fagyit, nutella alappal. Kész cukorbomba,  szeretjük az édeset(is),jólesett, szökőévenként egyszer biztosan veszünk majd.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése