Összes oldalmegjelenítés

2020. augusztus 18., kedd

Só-liszt gyurma

 Fogyóeszköz nálunk a gyurma. Most, hogy kezdem összeállítani a tanszerlistát, látom az elsős papíron, hogy natúr gyurma. Ó, van nekünk itthon, legalább azt nem kell venni. Emlékszem, hogy amikor Kende ment elsőbe mennyit költöttünk és mentem a tanítónéni által kért rajz-technika, matek, írás holmikért. Megállapítottam, hogy utána csökken a lista és már bontott, használt festékkészlet is megfelel az előző évről. Natúr gyurmából csak bontottat találtam. A fiúk pedig kitalálták, hogy szívesen készítenének kiszúróformával só-liszt gyurmát, amit utána kifestenek.


Az általunk bevált recept: 30 dkg durva só, 20 dkg liszt, 1,5 dl víz, fél evőkanál olaj. Miután kiszúrtuk a formát nem sütjük ki a darabokat, hanem várunk, amíg megszárad. Füzér lett belőle a teraszra, Kende pedig észrevette, hogy a madaraknak is bejön!


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése