Összes oldalmegjelenítés

2020. január 30., csütörtök

Iskolanyitogató másodszor

Sokat dicsért, jó hírű kerületi iskolát is megnéztük. Minket meggyőztek:)
A tanítók, vezetőség is alaposan felkészült az első iskola kóstolóra. 16.30-tól lett meghirdetve, egy kicsit eltévedtünk, járókelőtől kértünk segítséget, tőlünk messze van és más irány, mint Kende iskolája. De egy jó suliért mindent megtesz az ember.
16.15-kor érkeztünk meg és nem kellett a portást megkérdezni, hogy hol lesz a foglalkozás és a szülői értekezlet, mert előttünk már hömpölygött a tömeg. Itt sem ismertünk senkit és látásra sem volt senki ismerős, a mi ovinktól távol van. Vince itt is ügyesen, magabiztosan ment be a tanítónénikhez. Még a bejáratnál megbeszéltünk néhány apróságot, amikor meghallotta a tanítónéni, hogy Vincének szólítjuk, mondta őt is így hívják, csak neki a vezetékneve az. Már van egy kapcsolódási pont:)
Kb. 1 órán keresztül tartott a foglalkozás és a szülői is. Le a kalappal a tanítók előtt, hogy ennyi idegen gyereket, ilyen hosszú ideig le tudtak kötni. Itt is volt dalolászás, készítettek farsangi maszkot, szoborjáték, jól kifárasztották Vincit.
A szülőin először bemutatkoztak a tanítók, két osztályt terveznek indítani egy tesit és egy rajz-néphagyomány osztályt, mi az utóbbit célozzuk meg. Jóval többen voltunk, mint két osztályra való gyermek és nem viszik fel 30-ig az osztálylétszámot...nem vagyunk körzetesek. Ilyenkor indul be a nagy lakcím változtató roham. Ezt nem terveztük, nem is lenne kihez. Bízunk a szerencsénkben, azért van egy B és egy C verzió is.
Az alsós igazgatóhelyettes egy okos terembe invitálta a szülőket, ahol egy ppt bemutató keretében mesélt az iskola életéről, programjairól. Státuszban van gyógypedagógusok és mozgásterapeutájuk is, de nincs logopédusuk(még utazó sem)és ismerve a jelenlegi állapotot, elég nehéz logopédust találni(beleértve a nyugdíjast is)
Felszereltségében, programjaiban érződött, hogy van állami támogatás(szerintem a tesi miatt).Pl: Exathlonosok mennek ki, Zacher tartott előadást, egy bentalvós napon Pécsi Ildikó olvasott mesét a gyerekeknek, de Nagy Ervin is járt többször a suliban. Müpa társiskolája.
Szótagolva tanulnak olvasni, a Meixner módszert nem használják. 6 hét a beszoktatás, addig 20 perces órákat tartanak. Szeptembertől lesz egy nulladik évfolyam náluk, akik jogviszonnyal rendelkeznek majd, de még nem elsősök, az oviban nem maradhatnak, kihangsúlyozták, hogy nem SNI/BTM osztály lesz 10 fővel.
Két hét múlva lesz nyílt óra, kíváncsian várjuk!

2 megjegyzés: