Összes oldalmegjelenítés

2020. január 2., csütörtök

Hófödte Álom műsor a Fővárosi Nagycirkuszban

Vince kettőjük közül a "nagy cirkuszos"(átvitt értelemben is:)
Emlékszem, kb. 2 éves lehetett, amikor először elvittük őt cirkuszba és végig tátott szájjal figyelt, megült a helyén a több órás műsor alatt. A mostanit Roni Jézuskájától kaptuk ajándékba. Leginkább az élményajándékoknak örülünk, együtt vagyunk, minőségi időt töltöttünk egymással és szórakozunk is. Kikapcsolódunk minden tekintetben.
Sokan tartanak, ódzkodnak a cirkusztól. Ijesztőnek találják a bohócokat, sajnálják a cirkuszban fellépő állatokat és olyan erőltettetnek gondolják az egészet.
Régen valóban hasonló műsorokat adtak, de mióta a fiúk megszülettek és rendszeresen megyünk(a vizes, tüzes műsor is lélegzetelállító volt), azóta nekem is sokat változott a véleményem.
Hófödte Álom című előadásban kutyák szerepeltek, egy szám erejéig, aranyosak voltak, rögtön kapták a jutifalatokat. A légtornászok szenzációsak és azok a fiúk is, akik karikákba ugrottak, ők többször más felállásokban is szerepeltek. 150 perces kb. a műsor, egy szünettel. Végig lekötötte a figyelmünket, nagyon tetszett!



A műsorról röviden a cirkusz honlapjáról:

Jakutföld Gyémánt Cirkusza az örök fagy birodalmából, Északkelet-Szibériából érkezett el hozzánk Murad Abdullaev producer és rendező ajánlására. A világ legészakibb cirkusza először jár Magyarországon.

Jakutföldön, az örök fagy országában az ott élő jakut nép híven őrzi még a 13. századból, Közép-Ázsiából hozott sámánisztikus gyökereit és az abból táplálkozó gazdag mese-és mondavilágát. Az akár kilenc hónapon át tartó sötét tél kedvez a több estén keresztül előadó népi mesemondók izgalmas és varázslatos történeteihez.
A mitikus mesék középpontjában a mindenség közepén lévő Világfa áll, amely három részre – Felső-világ, Középső-világ, Alsó-világ – tagozódik. A Középső- világban élő emberek rendszeresen kapcsolatba kerülnek a másik két világ szellemeivel és istenségeivel, akik különböző alakot öltenek. Az ártó szellemek sok gondot okoznak a halandóknak, de az emberiség bátor hősei végül győzedelmeskednek a sötétség lényei fölött.
Ezt a gazdag, izgalmas és jeges világot hozzák el a Fővárosi Nagycirkusz manézsába a Jakutföld Gyémánt Cirkusza artistaművészei impozáns jelmezekbe bújva, tradicionális zenékkel és lenyűgöző cirkuszi produkciókkal fűszerezve. Jakutföld Gyémánt Cirkuszának artistaművészei öt éven át Kínában tökéletesítették tudásukat, hogy a lehető legprofibban jelenítsék meg az artistaművészet ismert zsánereit.
Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című előadás minden korosztály számára élvezhető. Bátor hősökkel, sámánokkal, jégtündérekkel is találkozhatnak a szövevényes történetben. Az artistaművészek jakut népviseletet idéző ruhákba bújva elevenítik meg a mesét. 
A jakut artistaművészek mellett az orosz Virtuoso 5 csoport is fellép a műsorban, mely több mint 15 nemzetközi cirkuszfesztiválon kapott már rangos elismerést. Legutóbb például a minszki cirkuszfesztiválon nyertek Arany Cilinder-díjat lengőpiedesztál számukkal. Érdekesség, hogy a Dimitrij Csernov által rendezett produkcióhoz új rekvizitet terveztek. 
Szibériai kutyák is szórakoztatják a publikumot: az orosz Rubtsov család immár negyedik generáció óta ad elő lendületes cirkuszi számokat kutyákkal. Életvidám szamojéd és husky ebekkel érkeztek hozzánk.
Mókás bohócok teszik teljessé a műsort. Mulatságos jeleneteket hozott az Equivokee bohóccsoport Ukrajnából, akik a jakutföldi bohócokkal felváltva nevettetik meg a nézőt. Már az ötletes bohócjelmezek is mosolyt csalnak az arcokra!
Állítólag hamarosan új helyre(Nyugatihoz)költözik a cirkusz. A jelenlegi épület erősen felújításra szorul, főleg a mosdók, azok borzalmas állapotban vannak. Erkélynél egy darab mosdó, ajtót nem lehet bezárni, világítás szinte semmi, kézmosásnál hideg víz, szappanról, papírról csak álmodni lehet.
A másik, ami kiveri nálam a biztosítékot az a büfé kínálata. Baromi drága pl. a kukorica, az sem friss. Pl. ropit(amire nem lehet 500%hasznot tenni), azt nem is árulnak, csak csomagolt ócska pékárut.Ezen is lenne mit javítani.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, mi lemaradtunk róla. Tervezgettem, aztán mire elkezdtem jegyet keresni, már nem volt normális helyre. :-(

    VálaszTörlés
  2. Mi is mentünk volna, de én is elengedtem, mondjuk a hányatott decemberünk után, lehet jobb is :) , nem is tudom mikor hoztuk volna össze, bár a szünetben még belefért volna :) ... Egyébként szerintem is egész mások, sokkal jobbak a mai cirkuszi műsorok, mint anno!

    VálaszTörlés
  3. Erkélyen ültünk, minden jól láttunk, a zenekar felett. Én sem gondoltam volna!

    VálaszTörlés