Összes oldalmegjelenítés

2019. március 10., vasárnap

Szemészeti szűrés Vincének

Az a felháborító tapasztalatom, hogy ha szakrendelőbe viszem a gyereket, akkor olyan ímmel-ámmal vizsgálják meg, legyen szó ortopédiáról, szemészetről , fül-orr gégészetről vagy urológiáról. Egy időpontra jobb esetben is 3 hónapot kell várni. Vannak kivételek, még nem futottam bele:) Fizetjük a sok adót és elmegyünk magánrendelésre, ahol ugyancsak kifizetjük a vizsgálat  nem csekély összegét.
Vincét egy javaslat után elvittük a Czeizel intézetbe szemészeti szűrésre. A probléma a következő: hypoton csecsemő volt, ami kihat a mozgáson át a  beszédére(is)és a szemére is. Rövid ideig képes csak egy pontra fókuszálni, majd az egyik szemgolyója kiugrik és utána visszakorrigálja. Ezt nemcsak én, hanem a gyógypedagógusok, logopédus is észrevette. Kiemelten fontos lesz ez az olvasásnál is: sortévesztés már most is fennáll.
Nagyon kedves doktornő fogadott minket, bemutatkozott, mi is neki, leültünk és elmondtam a panaszt. Alaposan megvizsgálta Vincét(kb. 30 percet töltöttünk bent), nagyon büszke voltam rá, hibátlanul olvasott a képernyőről, ügyesen mutatta a "fésűk" irányát. Egy szerkezettel bevilágított a szemeibe és számítógéppel értékelte azt, kettő kapott x-et, a többi pipa. Került rá szemüveg, sötét lencse egyik szemére majd a másikra, a lencséket is váltogatta.
Konvergencia gyengeséget állapított meg a doktornő, közelítő gyakorlatokkal tornáztatjuk(most már ennek is bele kell férnie az esti programba a lábtorna, nyelvgyakorlatok mellé...nem tudom mikor csináljuk majd)és 1 év múlva kontroll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése