Összes oldalmegjelenítés

2017. október 3., kedd

Szeptemberi leltár

Nehéz hónap van mögöttünk, nagyon kemény volt az ovi után iskolába szokni.(2 hétig éjszaka bepisilt, kettétörte a színes ceruzáit-tanítónéni nem látta, kettőt elrágott)Továbbra is mondja, hogy zavarja őt az a négy gyerek átlagostól eltérő magatartása.
 Kendus önmagához képest alul teljesít a suliban. Az oviban júniusban megcsinálták a Difer tesztet, amit 98%-an teljesített, ugyanazt az iskolában 58%-ra. (Tévesztett irányt, hangot)Ha szóláncozunk vagy hangokra bontunk szavakat sokat téveszt, tegnap a dinnyében ő hallott 'a'hangot:(
A héten két olyan szótagolós fénymásolt papírt hozott haza, amin az eredményeit számok mutatták. Az egyikben 15/5 pontot ért el, a másikban 19/9-et. Mindkettőt itthon megcsináltuk újból és sokkal jobban ment neki. A feladat lényege: a lapon lévő szavakat szótagolni kell és ahány hangból áll egy szótag,annyi karikát rajzolni.
Heti kétszer az iskolában fejlesztőpedagógus foglalkozik vele(szerintem nem normális, hogy a 18 osztálylétszámból 16 gyereknek fejlesztést írnak elő).
Technika és rajz órán viszik el. Kende jókedvűen megy A. nénihez, nem egyedül, hanem hárman vesznek részt egy foglalkozáson. A precíz vágás nehezen megy neki, nem tudom, hogy így, ha elviszik őt technika alól, mikor lesz sikere, azt mondja utálja.
Matek, környezet és a hittan a kedvencek. Az írása alakulóban, minden délután gyakorolunk egy kicsit. Ma már pirost és csillagot is kapott!Megvan a gyakorlás gyümölcse, később érik, de beérik.
Szókincse trágár szavakkal bővül, barátkozik Damin kívül egy Alex nevű fiúval is.
Minden reggel megy a 'nem akarok iskolába menni' folytatódik'hozzál haza ebéd után'lemez. Kérdezem a tanítónénit, azt mondja, ha már bent van, akkor jókedvű, vidám.
Hétfőn családi-iskolai bábelőadás volt. 11-kor kezdődött, nem tudtam elmenni(holnaptól táppénzen vagyok itthon Vincivel), azt mondta, hogy nagyon sokat nevetett rajta(tanítónéni lánya volt a főszereplő)
Tanulnia kell nemet mondani és kiállni magáért. Elkérte a karkötőjét(Sárospatakon kapta a templomba)egy harmadikos. Ő meg odaadta, se szó, se beszéd.
A sulirádióban hallott zenék szövegeit énekli, az iskolához tartozó játszóteret-főleg a mászófalat-nem hagyjuk ki hazaindulás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése