Összes oldalmegjelenítés

2017. október 21., szombat

Fogadóóra után

A héten fogadóórán voltam. Eddig nem voltam facebook-n, nem lelkesít, hogy tagja legyek, több hátrányát látom, mint előnyét. A sulis szülők egy zárt fb csoportot hoztak létre(aki nincs fb-n, lemarad)és ott egy táblázatba osztották be egymás között, hogy ki, mikor vesz részt a fogadóórán. Ezt megtudva kénytelen voltam regisztrálni. Ne legyen olyan egyszerű, két táblázatot készítettek, az egyik arra az esetre, ha kevés szülő menne el, akkor gyerekenként 15 perc jut mindenkire, ha sok, akkor 10perc. Az első táblázatban mondanom sem kell nem jutott hely nekem-nem voltam elég szemfüles, gyors. A második táblázat lépett életbe, de nem tartom az egészet fairnak(több kérdést felvet: mi van, ha vkinek nincs ideje fb előtt ülni/beteg/elfoglalt/stb. és pl. nem mindennap néz rá a csoport új információira)
Ne legyen papíralapon, hanem legyen köremail(ezt az ötletemet rögtön elvetették)
16.35-re jutott hely. Hazahoztam Kendét, közben Zoli elszaladt Vincéért és még nem értek haza, amikor visszaindultam az iskolába. Mit csinálok, amikor nincs itthon?? A héten többször próbáltam a fiúk régi óvónénijét utolérni, megkeresni, de mindig elkerültük egymást. Úgy látom, kell a külső segítség. Kende iskolai szekrényéből 5 sapkát és egy páratlan, büdös fehér zoknit hoztam haza.
Kende szótagolása nehezen megy. Szereti a matekot, tesit, hittant, fejlesztőt. Ovis korában azt gondoltam, hogy a magyar lesz az erőssége(ahogy nekem is a humán volt), szépen, tisztán beszél, mégis nagyon nehéz a szótagolás. Tanítónéni rendszeres, sok gyakorlást javasolt. Ami megvan. Nem múlik el délután gyakorlás és leckeírás nélkül. Eddig Kendus partner volt benne, érzi, hogy nem megy és magától leül, kéri, hogy írjak elő feladatokat, több gyakorlófüzetet rendeltem neki(Krasznár és fiától). A kézügyesség és a rajzolás is előjött. Egyre többször színez, gyönyörűen és rajzol!Most halloween lázban ég, voltam ma könyvesboltba, halloween kifestőt kért, nem találtam.
A magyaros tanítónénivel nincs meg az összhang, szorong, fél tőle. A héten történt, hogy bekakilva(!)jött haza és ott ez senkinek nem tűnt fel. Az, hogy ez hogyan történt(hetett)meg, hosszú. A tanítónéni szerint Kende volt a hibás, mert nem ment el időben.
Szerencsére a másik tanítónéni látja az ő erősségét, akkor is ha időnként bohóckodik, hangoskodik. Nála felszabadult gyerek. Matek feladatlapjai szuperül sikerülnek.
Több fiút, kislányt is emleget itthon, akivel játszani szokott. Megtalálta a helyét.

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó, hogy megtalálta a helyét Kendus, ahogy írod :) ! Viszont, hogy nem tűnt fel senkinek az a kis baleset, az azért hihetetlen és nem gondolnám, hogy a gyerek leenne a hibás, azért már nem 3 évesről beszélünk, ennek komoly oka lehet... Szerintem biztos, hogy a magyar is sokkal jobban menne Kendének, ha nem szorongana annál a tanító néninél, ez ebben a korban még nagyon befolyásol mindent (mondjuk később is, de talán akkor már egy picit jobban tudják kezelni a dolgokat, ha van rutinjuk :) ). Egyébként és is a Krasznár és fiától rendelek régóta csomó mindent, még Máténak is anno, de most pont Tomának nézegettem, hogy milyen iskolaelőkészítős füzeteik vannak, meg nagyon jó könyveket is rendeltem már onnan, szóval én is szeretem nagyon :) !

    VálaszTörlés