Összes oldalmegjelenítés

2017. október 5., csütörtök

Repülők

Az 1/B valaki elkezdte a papír repülők gyártását és a gyerekek között futótűzként terjed(ennek a kezdeményezésnek örülök). Már maga a repcsi gyártás olyan sulis elfoglaltság. Most, hogy október van és délutánonként látom Kendét az osztálytársak között, hirtelen olyan nagyfiú lett.
Én béna vagyok a kézműves dolgokhoz. Az apjával együtt nézik a youtube-n a videókat és próbálják lemodellezni a jobbnál-jobb papírrepülőket/hajókat/csákókat.
Egy teljes kollekció elkészült már, Kende külön papírtáskában hozza-viszi őket. Versenyeznek, kinek mennyire megy messzire, milyen az útja a levegőben.
Arra lettem figyelmes, hogy a repcsi helyett repzit mond. Amit itthon soha nem hallottam tőle, soha nem fordult elő, hogy az öcsét(aki erősen beszédhibás)utánozná. Lehet, hogy menőség, de pl. a volt helyett vot mond. Ebből gond van a szótagolásnál és a hangfelismerésnél.
Dami mondja délután, hogy az ő repülője milyen típusú. Erre Kendus(valami nagyot akart mondani): az enyém is típusú!!

1 megjegyzés:

  1. Hát, amikor én próbáltam youtube-videó alapján repülőt hajtogatni, csúfosan felsültem vele és feladtam. De szerencsére Ákos már tud, így hajtogat az öccsének is. :-)

    VálaszTörlés