Összes oldalmegjelenítés

2017. október 2., hétfő

Sün Balázs nálunk járt

Sün Balázs a süni csoport kabalafigurája. Minden hétvégén hazaviheti magával egy jól viselkedő, segítőkész gyerek.
Ezen a hétvégén Vinci volt az aki megkaphatta. Öröm volt nézni, ahogy beszélgetésbe elegyedik Sün Balázzsal. Ha hisztizni kezdett, akkor csak annyit mondtam neki, hogy most nem érzi jól magát nálunk Süni Balázs.
Napló is jár a kabalabáb mellé. Ebbe írjuk bele közösen a programokat. Volt, hogy képet ragasztottunk az eseményekről, nyomdáztunk bele, most emoji matricákat választott Vinci.
Péntekről: írtam arról, Kende úszása kapcsán arról, hogy Vinci csak szülői felügyelettel megy be a medencébe.  Szombat reggel lementünk kettesben(azaz hármasban) a Jégcsarnokba. A szomszéd elhívott minket korcsolya oktatásra, Vini nagyon belelkesült, de amikor ott átöltöztünk kitalálta, hogy akkor ő mégis hazamenne. Nem ment jégre, egy darabig néztük a hokisok edzését és a kicsik csúszkálását, aztán pisilni-kakilni kellett, szomjas volt stb. Már el is felejtettem, hogy milyen anorákot, két réteg ruhát lehámozni róla pisilés előtt. Szeretem a telet, de ezt az egyet utálom benne. Hazajöttünk, gyors szendvicsgyártásba kezdtem és útnak indultunk, természetesen jött velünk Szécsénybe is Sün Balázs. Meglátogattuk a rokonokat, Dédit és a közelgő halottak napja miatt temetőbe is mentünk. Egy-egy ilyen látogatás alkalmával Vinci rengeteg édességet eszik, Dédinál már célirányosan a kamrába megy, Laciék megkínálják mindenféle jóval, ő pedig nem mond nemet:)
Vasárnap kertészkedtünk(metszettük az összes málnabokrot), takarítottunk, húsgolyókat gyártottunk. Délután  kimentek az új Kalózhajós játszótérre(Kende szerint dedós, jajj lassan kinövi a játszótereket)gondoltam tudok alaposan, rendesen készülni az előttünk álló hétre, de nem, mert Vinci elkezdte a torkát fájlalni, mára alig van hangja és belázasodott.
Szomorú szívvel vált meg Sün Balázstól. Vele aludt, mindig hozta magával(nem ártott volna kimosni, miután továbbadjuk, de majd legközelebb).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése