Összes oldalmegjelenítés

2017. október 4., szerda

Almaszedés

Ez egy új program volt az oviban.
Szülők is csatlakozhattak(aznap volt Kendének is a bábszínház-iskola udvarán, szülők is bemehettek, teljesen nyitott volt)1 hónap tapasztalata az, hogy ha van valamilyen esemény(pl. szülői, fogadónap, családi nap), akkor biztos, hogy mindkettő azonos időpontban és számomra rossz időpontban)
Szomszéd kerületben, hozzánk közel tankertészet van. Itt lehetőség van vegyszermentes gyümölcsöket, zöldségeket venni, szedd magad! akciót is hirdetnek.
Az ovisok hátizsákkal mentek, Vincinek sikerült egy nagyobb méretűt itthon kiválasztani, jó sok almát belepakolt(méretűkből adódóan inkább ők a földről szedegették), nagyon lelkesen ment. Indulás előtt még egy órát logopédiázott Sári nénivel. BKV busszal mentek-már az is kaland-, ahhoz kigyalogoltak, a kertészetben almát szedtek, aztán visszasétáltak a buszhoz, majd az ovihoz. Vinci volt az első, aki elaludt a gyerekek közül, elfáradt. Talált egy akkora almát, ami rekordsúlyú lehetett, csak fotót láttam róla, ahogy próbálja megfogni és beleharap, közben a fél feje eltűnik és csak az alma látszódik. A kertészetbe is megtalálta azt, amit szeret: felült egy traktorba a kormány mögé.
Hazahozott kb. 3 kg almát(az oviig egy anyuka autóval elvitte a zsákmányt), lelkesen mondta, hogy melyiket kinek szedte, kitette a táskájából a gyümölcsöstálba(nem kellett neki mondani, teljesen önálló, tudja a dolgát, csak a rendrakás nem az erőssége). Este sütöttem almás pitét a mosolygós almákból, lesz majd almaleves és almakompót is.
Délután, amikor mentem érte, már azzal fogadtak, hogy nagyon csúnyán köhög. Azóta betegeskedünk, két nap telt el, de javulást nem tapasztalok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése