Összes oldalmegjelenítés

2017. június 25., vasárnap

Vinci beszédfejlődése

Rohamos léptekben fejlődik Vinci beszéde, bővül a szókincse. Itthon már nem mutogat, hanem szavakkal kifejezi magát, ellenben az oviban azt mondják, hogy nagy ritkán szólal meg. Amit mi mondunk, azt ismétli. Vannak hibái, keveri a zöngést, zöngétlent, időnként hangokat is felcserél, és van néhány angol szava is. Ilyen mértékű előrelépést, mint az utóbbi fél évben hallunk, még nem láttunk nála. Nagyon örülünk neki. Gondoltam összeírom, hogy miket mond, de már olyan gazdag a szókincse és tényleg mindent mond, hogy estig írhatnám a listát:)Cukiságai közt van, hogy nem azt mondja a testvérére, hogy Kende, hanem azt, hogy tesó, tesókám. Aki közel áll a szívéhez, azt becézgeti, engem: nyanya:)
Kaptam róla logopédiai év végi értékelést. Ebből szemezgetek.
"Vince kedves, nyitott, érzékeny gyermek. A kapcsolatfelvételt önállóan kezdeményezi, elfogadó. A személyisége kiegyensúlyozott, általában jókedvű. Viselkedése a fejlesztéseken együttműködő. Figyelme, koncentrációja korának megfelelő. Feladattudata még nem alakult ki, szabályokat jellemzőek betartja. Munkatempója, feladatmegértése megfelelő. Kommunikációs késztetése megfelelő. Jelenleg már legalább 50 szót ki tud mondani, többet pedig már spontán, adekvátan használ, beépít a mindennapi kommunikációba."

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök Vincinek :), megvan a teljes áttörés :)!!! Valahogy éreztem én is, hogy meglesz ez, az meg olyan jó érzés lehet, hogy rohamosan és látványosan fejlődik. Gratulálok! Azért sejtésem szerint sok munka is van ebben, ehhez is külön elismerésem :)!!!

    VálaszTörlés
  2. Nyanya☺csak igy tovabb! Popianyu

    VálaszTörlés