Összes oldalmegjelenítés

2017. június 11., vasárnap

Kerítésünk új arca I. rész

Kőberakás
Biztos mindenki ismeri a Kádár kocka típusú házakat és a hozzájuk tartozó fémkerítéseket. Az ilyen kerítésekkel "szórták meg a magyar lakosságot"-ahogy Zoli mondaná. Választható színek: barna, zöld, bordó, szürke. Nekünk zöld volt.
Amikor ideköltöztünk(9 éve) nádat raktunk a kerítésre a kíváncsi tekintetek miatt. Egyéb megoldásra nem volt pénzünk. Elég jól bírta, mégis a zord időjárás nyomott hagyott rajta. Itt-ott leszakadt, szétesett. Csúnya lett(kezdetben sem volt szép, csak elviselhető). Tavaly megelégeltem, egy fokkal esztétikusabb elem (fából készült)került a zöld kapura, a kerítésről leszedtük.
Idén teljesen megújul, megszépül a kapunk, a kerítés, a bejárati ajtó. Lesz itt kérem szépen elektromos kapu, köves oszlopok, cseresznyére pácolt fagerenda. Még az elején tartunk, de már most pofás, dicsérik is a szomszédok.

A finom ribizlink

A kőművesek(ők csinálták a hálószobánkat anno, ügyes, becsületes, rendes szakemberek) csak hétvégén tudnak dolgozni, majd jönnek az asztalosok és a kaputechnikások. Hosszú folyamat, mint minden, ami az építkezéssel kapcsolatos.
Egy dolgot bánok, nincsenek tekintettel a növényeimre. Például a villanyszerelő kezében ásóval dolgozik, megyek, rosszat sejtek, mondom neki, hoppá, te mit csinálsz??
Válasz: arrébb rakom a ribizlit...mi van?!szóljál és összekötöm, de ne áss te semmit.
Nyílott két levendulabokrom(idén először), rápakolták a betonelemeket vagy ott van a sárgabarackfa, terméssel együtt törik az ága..
Klíma csövéhez pedig befészkelték magukat a madarak.

4 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon szép lesz a kerítésetek,(nálunk is ráférne egy kis felújítás, sajnos már másra is :) ), olyan jó, amikor régóta várató dolgok elrendeződnek :) . Viszont a munkásokra én is bosszús lennék a kert miatt, azt hiszem...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon megy most a faanyag keritesehez a munkahelyemen is.😊

    VálaszTörlés
  3. Sztem fenyő, de mindenféle van.:-)

    VálaszTörlés